Magazin, vesti

Nakon višemesečne potrage za najlepšim licem Srbije Danas, možemo ponosno da kažemo da se trud isplatio, i da smo jednoj devojci omogućili da napravi prve korake na stazama modelinga.

Konkurs za Najlepše lice Srbije danas trajao je od oktobra, a za samo četiri meseca dobili smo neverovatnih 3.000 fotografija devojaka.

U prvi krug izbora ušlo je deset devojaka, a čitaoci su izabrali svojih pet miljenica.

Pobednicu Dragoslavu Knežević izabrao je stručni žiri koji su činili: predstavnik agencije FOX Marko Nikolić, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, fotograf Dejan Milićević, muzički producent Marko Kon i članica Red Passion grupe Marija Ranisavljević.

Iako našoj Dragoslavi - Daci svet modelinga nije nepoznat, priliku da snimi profesionalni foto editorijal u kome je glavna zvezda još nije imala.

Na snimanje je došla potpuno opuštena, bez imalo treme, kao da je rođena da stoji ispred objektiva, a kako nam je fotograf Dejan Milićević rekao Daca je pravi profesionalac. Isti utisak imao je i stručni tim agencije Fox, koji se pobrinuo da naša pobednica izgleda kao da je sišla sa naslovnice Vogue-a.

img_2827

Pored studija ekonomije koje su joj prioritet, ova 22- godišnja devojka, uživa u modelingu, ali i spremanju kolača. Kako kaže, ne uživa preterano u poslasticima zbog linije, ali joj ipak pričinjava zadovoljstvo da pravi slatkiše za one koje voli.

Pored toga što zaobilazi ugljene hidrate, Daca kaže da je za njenu liniju najzaslužnija fizička aktivnost, a posebno ističe plivanje, koje je očigledno privlači zbog ljubavi prema moru, o kome priča sa ushićenjem. Kaže da se privatno ne šminka, da presu za kosu i figaro vidi samo kad se fotografiše, a inače odmah nakon pranja vezuje kosu i tako pravi prirodne talase.

img_3062

Pitali smo je i kome je prvom saopštila da je ponela laskavu titulu najlepše devojke Srbije Danas.

''Odmah sam pozvala mamu, a dugo nisam ni shvatala šta se dešava. Dobila sam šansu o kojoj mnoge devojke samo sanjaju i sigurna sam da ću umeti da se nosim sa tim. Za početak, najvažnije je uskladiti obaveze na fakultetu i manekenstvo'', kaže ona.

Nepristojne ponude: Svet modelinga Daci nije stran. Već je navikla na svetlost reflektora i moć bliceva, a snimala je i muzičke spotove. ''Imala sam više ponuda do sada, pa i onih nepristojnih. Odbila sam, na primer, da učestvujem u snimanju jednog spota, jer se od mene zahtevalo provokativno igranje i oskudna odeća. Ja jednostavno nisam takva devojka'', objašnjava Daca.

Hteli smo da saznamo šta bi bilo da su uloge bile drugačije, pa smo pitali Dacu kojim kriterijumima bi se vodila da je bila na mestu žirija, a ona je kao iz topa odgovorila da bi presudne bile crte lice.

''Naravno, tu je i ono čime devojka zrači, a što nazivamo unutrašnjom lepotom i što fali mnogim prelepim devojkama'', kaže Daca.

OVDE možete pogledati kako izgleda foto editorijal na kome su vredno radili fotograf Dejan Milićević, šminkeri i stilisti modne agencije Fox, a specijalno se zahvaljujemo kretorima Predragu Đukniću i Sandi Ristovski, i brendu Legend koji su ustupili svoje modele za fotografisanje, kao i Business suite Atera , u čijim prostorijama je editorijal fotografisan.

img_3062

sd_najlepsa_devojka

img_2631_1

img_2648_1

img_2729_1

 

izvor: srbijadanas.com

beogradnocu.com