Magazin, Zanimljivosti

Policija je upozorila vozače i navijače širom Hrvatske da se suzdrže od razbijanja automobila s oznakom BG ukoliko imaju hrvatski grb.

Zato pre nego izvadite palicu iz svog automobila i krenete u demoliranje vozila, dobro proverite čiji je grb na tablici, preporučuje portal news-bar.rtl.hr

Babina Greda polako postaje slavonska metropola. Nakon što se počela graditi najveća elektrana na biomasu u Hrvatskoj, a turski investitor spomenuo da bi mogao nastaviti ulagati u taj kraj, seoski oci shvatili su da je pravi trenutak za proglašenje nezavisnosti od susedne Županje.

S tom namerom u Babinoj Gredi osnovana je policijska postaja, a Babogreci su dobili vlastitu registarsku oznaku. Ali nastao je problem pri izboru skraćenice:

- Ministar Ostojić nam je savetovao da idemo s oznakom BR kako bi izbegli asocijaciju na beogradske oznake, ali ja sam poručio ministru: Ovo je Babina Greda, a ne Babina Reda - rekao je načelnik PP-a Babina Greda koji je zamolio da ostane anoniman jer se ne želi sukobiti s ministrom.

Iako je na tablicama hrvatski grb, MUP je za svaki slučaj upozorio meštane da na godišnji ne idu u Split te da izbegavaju Dalmatinsku zagoru, a ako je ikako moguće, neka ljetuju u Istri. Čavoglave su za Babogrece proglašene zonom visokog rizika.