Poznati, vesti

Po ugledu na svetske zvezde i srpski pevači i javne ličnosti poslednjih dana polivaju se vodom. Akcija pod imenom "ledeni izazov" ima za cilj da skrene pažnju javnosti na obolele od neizlečive bolesti amiotrofične lateralne skleroze - ALS.

Ovo teško neurološko oboljenje ima za posledicu grčenje mišića i atrofiju, a kako kažu stručnjaci, slično je stanju kad čoveka neko polije ledenom vodom. Sad se svetske zvezde masovno polivaju ledenom vodom, snimke objavljuju na društvenim mrežama i uplaćuju novac na račun udruženja obolelih od ove bolesti.

Međutim, mnoge javne ličnosti u Srbiji iskoristile su ovu akciju za samopromociju, polivaju se vodom, ali pitamo se, znaju li zaista šta je cilj akcije - da li uplaćuju novac na račun udruženja obolelih od ove bolesti koji u Srbiji ima oko 150. Ili je samo poenta "politi se" ?!

Tako se među prvima ispolivala Jelena Karleuša koja je prihvatila izazov političara Čedomira Jovanovića, a pozvala je na polivanje svoju ljutu protivnicu Cecu Ražnatović, koja na izazov još nije odgovorila. Ali za sad, jedino je Karleuša dala do znanja javnosti da je donirala novac i to 2.500 dolara.

jk

I dok se naši pevači, starlete, političari polivaju hladnom vodom, da li je uopšteli voda kojom se polivaju zaista ledena? Mada, kako smo gore naveli, nije u tome poenta akcije, već u novčanoj pomoći.

Šta vi mislite, da li je još neka naša javna ličnost donirala novčanu pomoć na račun udruženja obolelih od ove bolesti?

 

beogradnocu.com