Magazin, Najave, Show

ALLA FINE DEL MONDO je naziv novog singla Erosa Ramacotija koji je objavljen proteklog vikenda u 60 zemalja sveta, kao uvod u njegov novi album po imenu PERFETTO.

To je iznenađujuća pesma, koja ne samo da potvrđuje jedinstveni stil najpopularnijeg italijanskog pevača na svetu, već iznenađuje njegovu internacionalnu publiku nagoveštajima folk i modernog kantri zvuka, s neobičnim akustičnim instrumentima koji naglašavaju trenutnu dopadljivost pesme.

Singl istražuje temu šta je čovek spreman zbog ljubavi, čak i da ode do kraja sveta: prelazeći beskrajne prerije, opasna mesta i neistražene teritorije. Poput Don Kihota, spremni smo da se borimo protiv vetrenjača i zamišljenih ili stvarnih divova da bismo ostvarili svoje snove. Zbog ljubavi bismo se oslobodili poput „kotrljajućeg kamena“, kao što je to Bob Dilan rekao, ili bismo pomerili nebo, „sunce i druge zvezde“, kao što je Dante napisao u „Božanstvenoj komediji“.

Muziku za singl napisali su i producirali Eros Ramacoti i Klaudio Gvideti. Njih dvojica su producirali ceo album i Klaudio je entuzijastičan zbog ovog projekta:

Sarađujem sa Erosom od 1995. i nikad ranije nije pevao toliko dobro kao na ovom albumu: duboko me je dirnuo svojim vokalnim intenzitetom i vidi se da je u sjajnoj formi!“

Tekst pesme su napisali Eros, Frančesko Bjankoni i Kabala.

Pored singla, Eros je objavio i spot za pesmu koji je sniman u pustinji Almeriji u Španiji i predgrađima Milana:

Podsećamo vas da će se koncert Erosa Ramacotija održati 24. septembra  2015. godine u Kombank Areni, u sklopu turneje pod nazivom EROS WORLD TOUR 2015. Karte se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventim mreže.