Poznati, vesti

Rundek Cargo Trio objavio je danas 1. aprila novi singl "Don Juan" kao najavu novog albuma "Mostovi", koji izlazi u maju.

"Pjesma 'Don Juan' nastala je kao song za istoimenu plesnu predstavu i bavi se onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu", objašnjava Darko Rundek.

Pesmu "Don Juan" kao i ostatak novog albuma Darko, multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić i violinistkinja Isabel Katala (Catala) snimili su u svom studiju na ostrvu Braču. Duboku simboliku "Mostova" Duco, Isabel i Darko otkriće nam u potpunosti za nekoliko nedelja kad bude objavljen album u Hrvatskoj za Menart, a u Srbiji za Long Play.

Na albumu "Mostovi" naći će se i prvi singl iz oktobra 2013. godine "Midnight Calypso", koji je Rundek Cargo Trio već nebrojeno puta zasvirao pred publikom, i koji savršeno odgovara prvim zvucima proleća i leta. Prethodni, prvi album Rudnek Cargo Trija bio je "Plavi avion" (2010).

Rundek Cargo Trio nakon objave singla "Don Juan" završava rad na albumu "Mostovi" kog će promovisati na koncertima u regionu. Uskoro ćemo objaviti detalje beogradskih koncerata!

Kako je Rundek satkao tekst za novi singl, pročitajte ali bez previše truda – pesma je toliko nenametljivo lepa da bez ikakvog napora ulazi u uvo... To i jest vrlina Rundekovih tekstova, kao i jedan od razloga zbog čega ga publika toliko voli:

Evokacija nekih minulih vremena koja su obeležila regionalnu alt-rok scenu, u pesmi "Don Juan" dolazi do izražaja, jer mnogi su već komentarisali da nosi atmosferu Haustora, ali ne poput nostalgije već kao sinergija najboljeg iz Rundekovog stvaralačkog opusa uz poznatu i izuzetnu energiju Duce i Isabel.

"U periodu kad se osamdesete promatraju pod povećalom; kad se u Zagrebu održava velika izložba Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne, kad je objavljen četverostruki box set Haustorovih originalnih albuma i kad se na TV-u prikazuje serija zbog koje su duhovi novog vala aktivniji nego ikad u posljednjih trideset godina, zanimljivo je poslušati 'Don Juan' i u njemu potražiti savršen spoj 'starog' i 'novog'", ističe Menart.