Magazin, Poznati

Film o Goranu Ipetu Ivandiću, "Izgubljeno Dugme" biće prikazan na beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma 23. marta (večeras) u sali 1, Doma Sindikata, sa početkom u 22.30 h.

"Izgubljeno dugme" uzbudljiva je biografska priča o Goranu Ipetu Ivandiću, tragičnom bubnjaru najvećeg rok sastava s prostora bivše Jugoslavije - Bijelog dugmeta.

Film grebe duboko u prošlost kad je Ipe još kao klinac upao bend koji je u nedelju dana pokorio zemlju s više od 20 miliona stanovnika. Ovaj film otkriva kako je mladić iz Vareša izgradio imidž muzičke senzacije već u 20-oj godini života i zašto su njegove solo deonice bile najspektakularniji deo koncerata sastava Bijelo Dugme.
Njegova slava prekinuta je na vrhuncu karijere kad mu je policija u bubnjevima pronašla hašiš i strpala ga dve i po godine u zatvor. Ta brutalna kazna uništila Ipeta i emotivno i psihički, pa je on posle zatvora upadao iz jedne krize u drugu ; Zadužio se kod lihvara, krenuo u raznorazne „biznis varijante“ u kojima je izgubio sve, da bi njegovu dramu okončala misteroizna smrt u Beogradu.
Tajna njegove smrti nikada nije razjašnjena. Službeno, Ipe se ubio skokom sa šestog sprata hotela Metropol. Neslužbeno, Ipe je ubijen...

Film je dobitnik glavne nagrade na nedavno završenom internacionalnom festivalu DORF  (Festival Dokumentarnog Rock Filma) u Vinkovcima.