Poznati, vesti

Velikan elektronske muzike Karl Koks, drugu godinu zaredom biće glavni mentor učesnicima najvećeg svetskog DJ takmičenja „burn Residency“. Živa legenda techno i house muzike ponovo će takmičarima pružiti uvid u majstorstvo za DJ pultom, pružajući im neprocenjive savete iz svoje trodecenijske karijere, tokom koje već 14. leta provodi na španskom ostrvu Ibica, gde će i ove godine biti održano „burn Residency“ finale. Današnji vlasnik prestižne izdavačke kuće „Intec“, prošao je put od disk džokeja u malim diskotekama do superzvezde najvećih festivala, bio svedok uspona i pada mnogih trendova u muzici, uspevši da pronađe ono univerzalno što i danas privlači milionski auditorijum njegovih radijskih emisija i nastupa širom planete. Coxu će se kao saradnik pridružiti i talentovani DJ Yousef, poznatom u ovom poslu po neverovatnom radu kojim je izgradio uspeh svoje izdavačke kuće „Circus“.

Proces prijavljivanja takmičara još uvek je u toku i trajaće do 15. marta, a svi zainteresovani su pozvani da snime miks u trajanju od 15 do 20 minuta i postave ga na zvaničnu „burn Residency“ aplikaciju na Fejsbuku. Prvih 20% sa najvišim brojem glasova u Srbiji biće preslušani i ocenjeni od strane stručnog žirija kojeg čine svetski DJ profesionalci predvođeni glavnim mentorom i predsednikom žirija Filipom Štraubom (DJ Felipe).

Pet najbolje ocenjenih biće pozvani da učestvuju u domaćem „burn Residency Mix-Off“ finalu, nakon čega će jedan predstavnik iz Srbije biti izabran za finalnu selekciju od oko 20 takmičara iz celog sveta. Njih na leto očekuje odlazak na Ibicu gde će učestvovati u tzv. „Bootcamp“-u i boriti se za laskavu titulu najboljeg na svetu. Četvrtu godinu zaredom, ovo popularno takmičenje otvara konkurs za takmičare iz celog sveta, uključujući i Srbiju koja je prethodnih godina uvek imala predstavnika u finalu. I ove godine, troje najboljih finalista na Ibici osvojiće letnje rezidenture u vrhunskim klubovima, dok pobednika očekuje ugovor vredan 100.000 evra, direktno uloženih u promociju i profesionalizaciju karijere na svetskoj muzičkoj sceni!

Prošlogodišnji takmičari na španskom ostrvu slušali su predavanja mentora, svetski čuvenih DJ zvezda kao što su Carl Cox, Pete Tong, Marco Bailey, Tom Novy i John Digweed. Tokom boravka na Ibici, prošlogodišnji finalista iz Srbije, Dušan Lazović i drugi takmičari iz 18 zemalja, nastupali su u nekim od najpopularnijih svetskih klubova kao što su Privilege, Cafe Mambo, Sankeys.

Lea Dobričić, naša predstavnica i pobednica „burn Residency“ takmičenja za 2013. godinu takmičarima je poželela sreću i pozvala ih da se prijave: „Iskustvo koje nosim sa Ibice i ‘burn Residency’ takmičenja je zaista neprocenjivo! Iskreno preporučujem svim afirmisanim i neafirmisanim DJ kolegama i koleginicama da se prijave jer bi ovo iskustvo moglo da im promeni život zauvek, baš kao što je i meni“.

cinema