Kolumne

Baš tako, sve je u prirodi povezano i po izgledu ploda odmah možemo da znamo koji organ leči! Svaka vrsta voća ili povrća sama za sebe govori za koji organ je najlekovitiji.

Avokado, patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju materice – a upravo tako i izgledaju! Ako žena pojede jedan avokado nedeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi, i sprečava se rak materice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 meseci da avokado od cveta postane zreli plod!

Šargarepa - Presečena šargarepa izgleda kao ljudsko oko. Linije podsećaju na zenicu i šarenicu. Naravno, nauka je dokazala da šarenica poboljšava cirkulaciju krvi i rad oka.

01-Carrot-Eye-Foods-That-Look-Like-Body-Parts-1

Paradajz - ima četiri komore koje su crvene. Srce je takođe crveno i ima komore. Paradajz je pun kalijuma i železa i pravi je lek za srce i cirkulaciju.

07-Tomato-HeartFoods-That-Look-Like-Body-Parts-1

Orasi - izgledaju kao mozak, imaju levu i desnu hemisferu, veliki i mali mozak. Čak su i nabori na orasima liče na moždane vijuge. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija

02-Walnut-BrainFoods-That-Look-Like-Body-Parts-1

Avokado, patlidžan i kruške - utiču na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju i liče. Današnji istraživači pokazuju da ako žena jede jedan avokado nedeljno reguliše hormone, sprečava rak materice i jajnika. A najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 meseci da avokado od cveta postane zrela biljka!

04-Avocados-UterusFoods-That-Look-Like-Body-Parts-1

Grašak, pasulj - koji je u mahuni i podseća na bubreg zapravo leči i pomaže u održavanju funkcije i rada bubrega.

pasulj

Celer - i slično povrće izgledaju kao kosti. i u tiču na njihovu jačinu. Kosti sadrže 23 odsto natrijuma kao i ova hrana. Ukoliko nemate dovoljno natrijuma telo ga izvlači iz kostiju koje tada slabi. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.

03-Celery-BoneFoods-That-Look-Like-Body-Parts-1

Grejpfrut, narandže i slične voćke - podsećaju na ženske grudi i pomažu kretanju limfe kroz dojke te sprečavaju rak.

06-Grapefruit-BreastsFoods-That-Look-Like-Body-Parts-1

Smokve - pune su semenja i vise u paru kada narastu. Pomažu zdravlju i pokretljivosti muškog semena i povećanju broja spermatozoida i sprečava muški sterilitet.

Đumbir- izgleda poput želuca, poznato je da ublažava tegobe želuca i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na takav način pomažu probavi i sprečavaju grčeve, nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, koristi se za lečenje bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.

09-Ginger-StomachFoods-That-Look-Like-Body-Parts-1

Pečurka - šampinjoni prerezani na pola podsećaju na ljudsko uho.  Pečurke poboljšavaju sluh, jer su jedna od retkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.

12212

Luk - je sličan ljudskim stanicama. On pomaže uklanjanju otrova iz stanica. Od njega plačemo, a suze ispiru i čiste spoljašnji deo oka. Beli luk ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tela.

Masline - održavaju funkciju i zdravlje jajnika.

Jednostavno, sve je u prirodi predivno povezano!

 

beogradnocu.com