Magazin

Ono što većinu ljudi u horoskopu najviše zanima je ljubav. Šta vašem horoskopskom znaku na polju ljubavi donose zvezde u 2015. godini, pogledajte u narednim redovima. Detaljan i precizan ljubavni horoskop za 2015. prenosimo sa portala lepotica.rs

Uživajte!

OVAN
U novu godinu ulazite sa jednom vrlo neobičnom planetarnom kombinacijom, koja će u suštini i nijansirati sva događanja na dalje. U vašem znaku se nalazi planeta Uran u napetom aspektu sa Plutonom (ne brinite se, neće vam manjkati uzbuđenja nikako) i još na korak od Južnog Mesečevog čvora.

Sama ova postavka bi govorila o prošlosti, nedavnoj, ili prošloživotnoj, koja se sprema da vas „podseti“ na sebe, ali ova kombinacija je obogaćena i vladarkom vašeg partnerskog polja, Venerom, koja se nalazi u znaku Jarca i isto vuče na „ono što beše nekad“. U ovom slučaju, teško da važi ona rečenica – „prošlosti, molim te, oprosti“ jer kao što su do sada svi vrapci na grani naučili – karma uvek dođe po svoje.

Vaš vladar Mars se nalazi u znaku Vodolije i svojim aspektom „probija“ srce Meseca, pa se spremite i da povredite i da budete povređeni tokom 2015-e, a onima koji su u dužim vezama ili u braku savet – ne uzburkavajte temelje svojih odnosa i čuvajte svoja partnerstva. Odmah u drugom delu januara, kada vaš vladar pređe u znak Riba, vaše polje podsvesti i tajni, a Merkur kao planeta komunikacije krene retrogradno kroz vaše polje prijatelja, eto momenta kada neka bivša ljubav može uspostaviti kontakt sa vama u onom fazonu – eto, samo zovem kao drugar, da vidim kako si i šta radiš….i igranka može da počne….

U februaru se i Venera priključuje vašem vladaru u Ribama, vreme kao stvoreno da uđete u nešto zabranjeno i tajno, neverovatno romantično…samo da nije tog kvadrata Saturna iz znaka Strelca koji upozorava – bićete pozvani na odgovornost, vodite računa o tome šta radite. Venera i Mars zajednički ulaze u vaš znak u drugom delu februara, a društvo im pravi Mesec, e – ovo je već nešto što vredi i za šta se treba boriti – savršeno vreme da neki odnos postavite na prave temelje, a usamljenima odličan period za početke bitnih emotivnih veza, u ovom trenutku Saturn svojim trigonom daje blagoslov – ovo je nešto što je sudbinski dato i što treba prigrliti.

Još jedan značajan momenat dešava se od juna meseca, kada Venera ulazi u vaše polje ljubavi, a Saturn se, u svom retrogradnom hodu, vraća u znak Škorpije. Vreme za prošlost je opet aktivirano. Obzirom da je Merkur opet retrogradan, i to u vašem polju komunikacije, ovo sve daje jasnu sliku – od bivših emotivnih zanosa nećete tako lako pobeći. Venera se u polju ljubavi spaja sa Jupiterom početkom jula i period do pred kraj oktobra najaviće zaista velike pomake na planu emocija, jer će zbog njenog retrogradnog hoda ovaj susret sa velikim benefikom biti zakazan čak tri puta.

Znači, tri prilike ćete dragi Ovnovi imati da dovedete u red svoj emotivni život, da napravite pravi izbor i otkrijete ko vas zaista bezuslovno čini srećnim. Dok su u februaru Venera i Mars zajednički ušli u vaše polje ličnosti, u novembru se dešava drugačija stvar – zajednički ulaze, ali u polje ozbiljnih partnerstava i braka. Pa, neka je sa srećom, i vreme vam je bilo da se smirite…I, da bi začinili ovu godinu – ukoliko ste ostali usamljeni sam kraj 2015-e donosi priliku koju ne treba propustiti. Uživajte dragi Ovnovi.

———————————————————–
BIK
Ehh… taj Saturn koji je blokirao vaše polje ozbiljnih partnerstava i braka, konačno je izašao iz znaka Škorpije 23.-eg decembra i oslobodio vas, da možete malo da udahnete vazduh što se emotivnih veza tiče. I slika nove godine je dosta povoljnija, jer se Mesec, kao duša, kao najdublja, suštinska emocija, nalazi baš u vašem znaku gde je egzaltiran i ispoljava svoj maksimalno dobar uticaj.

Ipak, Venera kao vaš vladar i planeta kojoj je ljubav drugo ime, nalazi se početkom godine u znaku Jarca, što znači da vas baš neće mimoići u potpunosti kontakti sa prošlošću. To potvrđuje i povratak Saturna u retrogradnom kretanju u znak Škorpije u periodu jun – septembar. Ovu godinu biste vi prvenstveno trebali da shvatite kao vreme „čišćenja“ od onoga što je bilo, koliko god neki odnosi bili privlačni, i koliko god vas stalno uvlačili u začarane krugove karme, vreme je da tome stanete na kraj i izvučete se.

U januaru ste u prilično raskalašnom raspoloženju, pošto ste skinuli teret Saturna sa leđa, kao da želite odjednom da prigrlite sve radosti života i bićete skloni neobaveznim i površnim odnosima. Prve naznake da vas prošlost nije ni malo zaboravila, dobićete tokom februara meseca, dok vaša vladarka Venera bude u egzaltiranom položaju u znaku Riba. Spoj sa Neptunom donosi ekstazu romantike i emocije koje prosto „sipaju“ iz vas, ali drage moje, dragi moji – eto Saturna koji kvadrira sve ovo, eto prošlosti koja vam donosi ushićenje ali i kaznu.. Ovo je vrlo nezgodno vreme za nova zaljubljivanja, jer od ružičastih naočara koje vam stoje na vrh nosa, nećete videti da ulećete u vezu koja je teška za vas.

Vaše polje tajni ključa od aktivnosti u drugom delu februara i prvom delu marta, ali Bikovi su u itekako dobroj poziciji da od tajne priče naprave jedan ozbiljan i dugotrajan odnos. I Venera i Mars su u vašem znaku od polovine marta do polovine aprila i za one koji su ostali kratkih rukava što se veza tiče, evo odlične prilike da se „skontaju“ sa nekim. Ne odugovlačite i ne bacajte se mnogo u predomišljanja, jer eto od polovine juna Saturna ponovo u polju ozbiljnih partnerstava i braka….malo blokade, čisto da vam dodatno začini ovu godinu.

Pod strogim pogledom Saturna dešava se početkom jula i fenomenalna konjukcija Venere i Jupitera u znaku Lava i vašem polju doma i porodice, temelja….prost prevod bi bio – brakovi i duge veze imaju period oporavka, pa iskoristite ovo vreme da svoju voljenu osobu ušuškate u ljubav, baš onako kako vi znate. Venera ide retrogradno od 25-og jula do 6-og septembra, pa pošto će zagaziti i u vaše polje ljubavi, dajte sve od sebe da ispravite svaku greškicu koju ste napravili prema partneru.

Međutim, prava žurka u polju ljubavi kreće od 9.-og oktobra, Jupiter se tu već smestio i priprema se za boravak od godinu dana, a uz njega su se ušuškali i Venera i Mars…..za Bikove, koji su prošli Sodomu i Gomoru u prethodnih par godina po pitanju ljubavi, ovo je period kada dobijate baš ono što vam je potrebno i o čemu ste maštali…i red je bio da Fortuna baci pogled i na vas. Zvanično, neka počne uživanje…

———————————————————–
BLIZANCI
I Blizanci će okusiti svoj deo „kolača“ koje sudbina i karma spremaju i za ovu godinu. Novu započinjete sa svojim vladarom Merkurom u konjukciji sa vladarkom polja ljubavi, Venerom, u zagrljaju u znaku Jarca. Da li treba da napominjem da ovim znakom vlada Saturn, sudbinska planeta, koja se nalazi u vašem polju ozbiljnih partnerstava i braka?

U vašem polju ljubavi se nalazi i tranzitni Severni Mesečev čvor, koji samo dodatno baca akcenat na sve ono što će se na emotivnom planu tokom ove godine dešavati. Pripadnici ovog znaka su se u priličnoj meri „provukli“ kroz zemljotresne događaje od strane Urana i Plutona, a ni Saturn u tranzitu kroz Škorpiju nije uspeo da vas potkači. Izgleda da ćete prvi njegov uticaj osetiti baš vezano za ljubav i emotivna partnerstva.

Ova godina vam donosi fokus na to – oni koji su usamljeni već duže vreme sada kroz njega uspevaju da ostvare jako i stabilno partnerstvo, a oni koji su već u emotivnim odnosima imaće preispitivanje čvrstine svojih veza. Vaš vladar u retro kretanju kroz znak Vodolije u periodu drugi deo januara – prvi deo februara, pokrenuće vas da ponovo kontaktirate nekog koga niste odavno čuli a za koga vas još uvek vezuje nešto duboko iznutra.

U martu mesecu od druženja može da vas zaboli glava jer postoji velika verovatnoća da se posle vesele noći pune zabave probudite u prijateljskom zagrljaju i prijateljevom krevetu. Jeste da ste čuveni i veliki veseljaci, ali ovo može biti nešto zbog čega ćete se kajati. U aprilu vladarka srca, Venera, ulazi u vaš znak i pravi opoziciju sa retro Saturnom iz polja partnerstava…ako se do sada niste susreli sa „onim nekim sudbinskim“ ili potražili bivšu ljubav koja vam i dalje srce mori, eto prilike da se uvalite u problem. U isto vreme počinju da se naziru i prve nezgodne pukotine u partnerskim odnosima. Krpite ovo dok je vreme.

Maj može biti prilično potresajuć za duže emotivne veze i brakove, Merkur ide retrogradno kroz vaš znak, u kome se u tom trenutku nalaze i ratoborni Mars i Sunce, sve u jednom lepom i napetom aspektu sa istim onim Saturnom koga pominjemo non stop. Ukoliko u aprilu niste rešili probleme, u maju će vam oni izaći na nos. Pa, nek je sa srećom i budite mudri.

Situacija se stišava kada se polovinom juna nezgodni Saturn vrati u znak Škorpije, a vi zalepršate ponovo, i to sa planetom ljubavi u polju komunikacije i susreta. Koristite svoj neodoljivi šarm u ovom periodu, jer najbenefičnija kombinacija Venere i Jupitera početkom jula donosi vam ah tu ljubav….

Plovite kroz avgust na krilima ljubavi, a u prvom delu ovog meseca zov ljubavi iz prošlosti neće moći da zanemare ni oni pripadnici znaka koji su do sada uspevali da ga „eskiviraju“. Ne kaže se bez razloga – ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji. Pa kakva bi ovo godina bila bez daška patnje i čežnje za onim čega više nema, dug ljubavi se mora odužiti. Za one u vezama ovo je vreme kompromisa, dogovora, planiranja na dalje.

Mali savet – ukoliko ste sami, u ovom periodu se može pojaviti osoba koja će vas dići u nebesa…ne zaboravite, sve velike karmičke priče počinju baš tako….Jupiter u avgustu ulazi u polje doma, a u oktobru mu se pridružuju i Venera i Mars. Vreme je za veridbe, za venčanja, za porodicu. Prošli ste teškoće i sada je potrebno da se odgovorno posvetite osobi koju volite. U novembru su i Venera i Mars u polju ljubavi, pa vi dragi moji koji ste bili pomalo lenji tokom ove godine, sada se aktivirajte i prigrlite pravu ljubav.

———————————————————–
RAK
Slika ulaska u novu godinu ne obećava Rakovima baš med i mleko. I dalje je „na snazi“ nezgodni kvadrat Urana i Plutona koji direktno „gađa“ vaš znak, a sada su u ovu igranku uključeni i tranzitni Severni i Južni Mesečevi čvorovi. Situacija izgleda ovako – vaše polje doma i ozbiljnih partnerstava i braka je svakako pod velikim pritiskom…doduše i polje karijere, ali o tome u nekom drugom horoskopu.

Nadu daje to što je vladar vašeg znaka, Mesec, u jakom, egzaltiranom položaju u znaku Bika, vašem polju nada, želja, dobrog duha, pa ćete probleme na emotivnom planu tokom ove godine uspevati da rešite mirom, strpljenjem, istrajnošću, odlučnošću.

Saturn jeste izašao iz vašeg polja ljubavi, ali će se ponovo vratiti u periodu jun – septembar, tako da i vama sledi borba sa duhovima prošlosti. Ipak, ne treba zaboraviti – Saturn u Strelcu nudi oslobođenje – prihvatite i skinite okove sa svoje duše. Već drugi deo januara puni planetama kuću strasti, sa dodatkom retrogradnog Merkura..baš ne možete da odolite da ne odgovorite na poziv „onog nekog“ ko vam je zaheftao srce…otrčaćete po još jednu dozu, pa nek ide život…

Februar je vreme za sanjarenje, ali i za urušavanje snova…šta da se radi, i sami ste videli kako karmičke veze deluju. Ako vas vuče nešto novo, sačekajte drugi deo ovog meseca da biste otpočeli vezu….imaće više šansi za trajnost. U aprilu u brakovima i dužim vezama može doći do potresa…sačuvajte prisebnost, snaga pravih emocija je u ovom periodu izuzetno jaka, sve se da izgladiti i popraviti.

Tokom maja je planeta ljubavi u vašem znaku, ali je zato polje tajni krcato stelijumom planeta, naravno tu je i neizostavni retrogradni Merkur, u naravno napetom aspektu sa Saturnom, koji se, gle čuda, opet sprema da uđe u vaše polje ljubavi. Zvuči poznato, zar ne? Idemo u još jedan karmički krug…Doduše, pošto ovo polje vlada i podsvešću, moguće je da će ova varijanta karmičkog čišćenja biti u vašim mislima, a ne u realnosti, što je ipak za vas bolje, jer ćete na ovaj način lakše proći. Ipak, svakako će vam doneti duboku tugu i žal za nekim lepšim i srećnijim vremenima, kojima na žalost, nije bilo suđeno da traju.

Generalno, Rakovi tokom maja imaju priliku da uđu u nešto skriveno i tajno, ako ste već u odnosu, ne sedite na dve stolice, setite se problema iz aprila i povucite ručnu kočnicu. Ne želite da izgubite osobu koju zaista volite zbog malo žestokog seksa i neobuzdane strasti….zar ne? Od početka jula je u polju ličnih vrednosti najbolji aspekt ove godine – konjukcija Venere i Jupitera, a u tom periodu i Mars tranzitira kroz vaš znak. Za ono što želite i za onog kog volite, spremni ste da se borite sa celim svetom. I treba.

U avgustu Jupiter ulazi u vaše polje pokreta, komunikacije, kratkih putovanja, a tokom oktobra mu se pridružuju i Venera i Mars. Zločesti Saturn je izašao iz polja ljubavi, i Rakovi – ovo je vaše vreme. Uđite u ljubav slobodno, volite slobodno, pokažite emociju slobodno – nema više Saturna koji će vas upozoravati – ne, ne…pazi šta radiš….kajaćeš se…Što je najlepše, ljubav ćete naći tu u blizini, oko vas….čudićete se kako do sada niste primetili baš tu osobu…kako vam je promicala toliko vremena, a sada stoji pred vama, ostavljajući vas bez daha….

U novembru i Venera i Mars u polju doma, zajedno….zar ima nešto lepše od toga? I, na kraju – za one Rakove kojima je ljubav tokom cele godine izmicala, popravni ispit u decembru – planeta srca Venera u srcu Škorpije i polju ljubavi… zgrabite svoju priliku.

———————————————————–
LAV
Ono što je prvo primetno pri ulasku u novu godinu jeste Saturn u vašem polju ljubavi…dobro ste osetili njegov uticaj u prethodne dve godine, i ovo na prvi pogled može izgledati prilično strašno. Međutim, planeta karme će u znaku Strelca biti mnogo blagonaklonija prema vama i jedino što će na kraju godine biti važno jeste da će se vaše emotivne veze učvrstiti, ojačati i stabilizovati.

Vi ćete tokom ove godine upoznati i osobe značajne za vaš dalji ljubavni život, i započeti neke dugotrajne odnose. Nemojte samo da zaboravite da će taj isti Saturn biti u napetom aspektu sa Neptunom iz polja strasti – upozorenje za drage nam Lavove – ukoliko dozvolite da zalutate u tajni ili zabranjeni odnos, vođeni ludom željom za nekim, dobićete packe….od Saturna. Ipak, bez daška karme nećete moći da prođete….samo malo, ne brinite se….sve do polovine avgusta Jupiter u vašem znaku vas čuva od njegovog najtežeg uticaja.

Godina će početi dosta burno – u drugom delu januara planeta ljubavi jeste u vašem polju partnerstava i braka, ali je tu i retrogradni Merkur, pa će neki problemi od ranije „isplivati“ i biće potrebno rešavati ih. Koliko odmah. U februaru u polju strasti stelijum planeta, pa se potrudite da budete dobri vi koji ste u vezama, i to makar u prvoj polovini meseca, jer lako možete biti viđeni od strane osoba koje će najprijateljskije vašem voljenom biću ispričati sve. Pa zašta prijatelji služe nego da u ovom trenutku donesu problem?

U martu trigon Urana, Venere i Marsa sa Jupiterom u vašem znaku doneće neke vatrene početke i iskrice pri novim poznanstvima. Ne okolišajte, zgrabite svoju priliku za sreću. April i planeta ljubavi u vašem polju karijere, a vladar vašeg znaka, Sunce, u znaku Ovna. Odmah ćete zaboraviti onu čuvenu rečenicu da ljubav i posao ne treba mešati….šta ne treba, odmah stupate u akciju.

Evo i maja i karmičke „klopke“….Venera je u znaku Raka, prošlost se uvlači u misli, vi smatrate da ste dovoljno jaki, da ste preboleli i da neće biti ništa strašno ukoliko se javite onom bivšem bitnom, čisto da vidite kako je i šta radi….ne zanima vas ništa više od toga…možda i da popijete kaficu, najprijateljskije moguće…da evocirate uspomene…ukopčali ste, jel da? Veeeeelika greška! Ne zaboravite da polovinom juna retro Saturn opet ulazi u Škorpiju i kreće da kvadrira vaš znak…Prošlost može da razvali vrata za koja ste mislili da ste ih osigurali sa sto lanaca i katanaca….

Divnu konjukciju Venere i Jupitera koja će se dogoditi čak dva puta u vašem znaku, a prvi put u julu mesecu, iskoristite za NOVE ljubavi, nemojte ih trošiti na stare….ko je još od prošlosti video neke vajde….Dragi moji, u ovom periodu niko, ali baš niko neće moći da odoli vašim čarima, naciljajte metu i pravac u zavodnički pohod….U avgustu Venera, ovog puta u retrogradnom hodu, pravi opet konjukciju sa Jupiterom u vašem znaku, ali su tu sada i Sunce i Mars.

Prost prevod – ako ste u prvom izvlačenju ostali bez osobe za koju ste zainteresovani, ovo je još jedna prilika da joj pokažete kako Lav osvaja….dobiće kraljevski tretman i kraljevsku ljubav na tanjiru. Svo to vreme, Saturn, kao planeta sudbine i karme pokušava da umeša prste u celu ovu priču…ponavljam ono od malopre da se ne vraćate prošlosti….na žalost od sudbinskih ljubavi vas baš niko ne može sačuvati….ako vam je zaista namenjeno, možete bežati koliko god hoćete….

Poslednja tri meseca u godini donose relativno mirnu situaciju, bez posebnih dešavanja, ovo je ono vreme stabilizacije koje ste čekali. Otplivaše nam Lavovi u bračne vode. Pa, neka je sa srećom.

prognoze za ostale znake pročitajte na lepotici.rs