Holivud, Magazin

Proverite zašto je nesvakidašnje filmsko ostvarenje reditelja Ričarda Linklejtera "ODRASTANJE" (BOYHOOD), zavredelo čak 6 nominacija za Oskara ove godine.
NAJBOLJI FILM
NAJBOLJA REŽIJA - Ričard Linklejter
NAJBOLJI ORIGINALNI SCENARIO - Ričard Linklejter
NAJBOLJA MUŠKA SPOREDNA ULOGA - Itan Hok
NAJBOLJA ŽENSKA SPOREDNA ULOGA - Patriša Arket
NAJBOLJA MONTAŽA
Kritika kaže da "Nikada ništa slično nije snimljeno", u pitanju je "Jedinstven film koji zadire duboko i istinito" i definitivno "Remek delo koje nema premca u istoriji kinematografije", a vi imate mogućnost da sve to proverite odmah, jer je na repertoaru domaćih bioskopa od 19. februara.Film Ričarda Linklejtera „Odrastanje“ – fiktivna drama snimljena sa istom ekipom glumaca u periodu od 12 godina, od 2002. do 2013. – vodi nas na jedinstveni put, epski i intiman, kroz uzbuđenje detinjstva, seizmičke promene u modernoj porodici i protok vremena.
Film prati 6-godišnjeg Mejsona (Elar Koltrejn) kroz najpromenjiviju deceniju života, kroz dobro poznati vrtlog porodičnih poteza, kontroverzi, loših brakova, ponovnih udaja, novih školi, prvih ljubavi, izgubljenih ljubavi, dobrih provoda, strašnih trenutaka i konstantni miks razočaranja i oduševljenja. Ali rezultati i stalno promenjiva priroda naših života su nepredvidivi, jer je jedan trenutak isprepleten s drugim u duboko ličnom iskustvu događaja koji nas sve oblikuju dok odrastamo.
Na početku priče, školarac Mejson će se suočiti sa preokretom: njegova privržena i požrtvovana samohrana majka Olivija (Patriša Arket) odlučuje da preseli njega i njegovu stariju sestru Samantu (Lorelaj Linklejter) u Hjuston; baš kad se njihov otac Mejson stariji (Itan Hok) vraća sa Aljaske i odlučuje da želi ponovo da bude u njihovom životu. Tako počinje životni neprestani tok. Ali kroz plimu roditelja, očuha, devojaka, nastavnika, šefova, opasnosti, želja i kreativnih strasti, Mejson će isplivati i krenuti svojim putem.
Pogledajte trejler filma: