Kultura

Zamišljen kao umetnička kolonija koja okuplja sve one koji znaju vrednosti kulture, uz slogan “stvaraj dalje”, u Beogradu će u junu biti održan prvi festival pod nazivom DEV9T.

Na lokaciji Ciglana (Klub ljubitelja teške industrije), od 8. do 14. juna, svaki posetilac će imati priliku da probudi sopstvenu kreativnost i to kroz interaktivne izložbe, radionice, performanse i muzički program. Na ovaj način će svi moći da pronađu mesto za sebe, da iskuse tuđe stvaralaštvo, ali i da stvore svoje, autentično i lično, te da budu deo kreiranja umetničke utopije.

DEV9T se bori za opstanak kulture, jer je ona prirodni habitat svih bića. Ukoliko se ne očuva, pretvorićemo se u ugroženu vrstu nesvesnu svrhe svog postojanja. Zato je ovaj festival mesto koje će umetnicima omogućiti da imaju potpunu slobodu da budu to što jesu i da stvaraju kako žele.

Umesto bina, DEV9T će imati favele, kreativne zone, jer umetnost je svuda oko nas i niko ne može da je svojata i otuđi. Tako će tokom narednih nekoliko godina, iz umetničke kolonije prerasti u vodeću platformu za umrežavanje umetnika sa organizatorima manifestacija, publikom i komercijalnim sponzorima, što je ujedno i cilj festivala.

foto

DEV9T je koncipiran tako da epicenter interesovanja pojedinaca i grupa iz oblasti umetnosti bude zasnovan na dnevnom programu, kada će festival funkcionisati kao velika open air galerija i velika umetnička radionica.

Ljubitelje dobre zabave privući će večernji deo programa sa akcentom na muzičkim izvođačima. S obzirom da festival ima za cilj da objedini sve vrste umetnosti i okupi slobodne, kreativne umove na jednom mestu, iskustvo uživanja u muzici biće mnogo bogatije, jer će svi ostali sadržaji delovati sinergetski sa muzičkim programom.
Svi oni koji su proteklog vikenda posetili Ciglanu, mogli su da osete delić atmosfere koja ih očekuje u junu.