• Skandinavija
  • 08. avgust - 21. avgust
  • 50 Ljudi
  • 384 €

beogradnocu.com nagrađuje prvih 20 prijavljenih popustom od 15 EUR. Nakon vaše online prijave naš operater će vas kontaktirati za dalja uputstva. 

 

PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (08.08): Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga Sava Centra u 18:00h. Opuštena atmosfera, muzika u busu, filmovi... Vreme za upoznavanje i planiranje dobrog provoda. Dnevno-noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (09.08): Dolazak u Drezden u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak “Firence na Elbi”: dvorac Zvinger, Palata kulture, Opera Semperoper, most Plavo čudo, Terasa Evrope, Zid saskih vojvoda… Slobodno vreme za uživanje u gradu. Nakon isteka deset sati tehničke pauze krećemo ka Kopenhagenu. Noćna vožnja do Kopenhagena preko Nemačke i Danske sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice..

3.dan (10.08): Po dolasku u srednjovekovnu dansku prestonicu, Kopenhagen, idemo u fakultativno razgledanje grada: Tivoli vrtovi, Andersenova statua, Gradska većnica, Stari i Novi trg, Katedrala… Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (11.08): Fakultativni odlazak u dvorac Kronborg u blizini Helsingora, na najužem delu moreuza Oresund koji deli dansku od Švedske, po kome je Šekspir nazvao dvorac iz Hamleta. Jedan od najlepših renesansnih dvoraca 2000.godine je UNESCO stavio pod zaštitu. Na dvestogodišnjicu smrti Villijema Šekspira vojnici su 1816.godine u dvorcu izveli dramu Hamlet. Nakon povratka u Kopenhagen, fakultativni obilazak Karlsbergove pivare. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan (12.08): Odjava iz hostela i stavljanje stvari u autobus. Fakultativno krstarenje: Opera, kraljevska palata Amalienburg, biblioteka Black Diamond, statua Male sirene-simbola grada… Slobodno vreme do večernjeg polaska za Oslo. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima na 2-3 sata radi odmora putnika u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

6.dan (13.08): Dolazak u Oslo u prepodnevnim časovima. Jutarnje sunce zemlje Vikinga i fjordova. Fakultativni obilazak grada: Gradska većnica u kojoj se dodeljije Nobelova nagrada, glavna ulica Karl Johans Gate, luka, Opera, tvrđava Akeršus, katedrala, kraljevska palata… Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan (14.08): Fakultativni obilazak poluostrva Bigdoi sa velikim brojem muzeja: Muzej vikinških brodova, Muzej istorije i kulture, Muzej norveških pomorskih ekspedicija “Fram”, Muzej Kon Tiki, Kraljevska rezidencija… Nakon obilaska muzeja idemo na avanturu u ski muzej Holmenkolen gde idemo na improvizovanu skakaonicu. Povratak u hostel. Slobodno vreme. Noćenje.

8.dan (15.08): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Nakon prepodnevnog uživanja u norveškoj prestonici, idemo na krstarenje fjordovima, zaštitnom znaku ove skandinavske zemlje. Prelepa priroda, zaliv, drvene kućice… Božanstveni prizori, rajski doživljaj. Povratak u Oslo. Slobodno vreme do polaska za Stokholm. Noćna vožnja preko Švedske sa usputnim zadržavanjima na 2-3 sata radi odmora putnika u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

9.dan (16.08): Dolazak u Stokholm, glavni grad Švedske, u jutarnjim časovima. Fakultativni obilazak grada: staro gradsko jezgro Gamla Stan – Nemačka crkva, Kraljevska palata, katedrala, Opera, ostrvo Skepsholmen i očaravajući pogled na šarene kuće i zgrade starog grada… Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Mogućnost odlaska do Vasa muzeja sa neverovatnim galijama iz XVII veka, Akvarijuma i Muzeja legendarne grupe ABBA. Lagane pop note, miris severa i upoznavanje kulture najbogatijih zemalja Evrope. Noćenje.

10.dan (17.08): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Fakultativno krstarenje između ostrva u Baltičkom moru una kojima je smeštena prestonica Švedske (14 ostrva). Slobodno vreme do polaska za Hamburg. Noćna vožnja preko Švedske i Danske do Hamburga sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

11. dan (18.08): Dolazak u Hamburg, drugi po veličini grad Nemačke, u prepordnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Gradska većnica, glavna šoping zona Mönckebergstraße, Muzej pomorstva, Crkva Sv. Mihaila (jedna od 5 luteranskih crkvi u Hamburgu), park “Planten un Blomen” površine 47ha… Najbolja četvrt za noćni provod - Sent Pauli i ulica Riperban (poput amsterdamskog Red Light District-a). U kasnim večernjim časovima nakon provoda u Sent Pauliju i neverovatne energije , put nastavljamo ka “Zlatnom gradu”. Noćna vožnja do Praga sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 2-3 u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

12. dan (19.08): Dolazak u Prag u jutarnjim časovima. Fakultativni obilazak grada: Vaclavske namjesti, Starogradski trg, sat Orloj, Karlov most, Hradčani, Crkva Sv. Vita, Vltava… Slobodno vreme za čuvene praške pivnice i staropramen! Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Uveče izlazak u provod. Noćenje.

13.dan (20.08): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodno vreme do polaska za Beograd u večernjim časovima. Dnevno-noćna vožnja preko slovačke i Mađarske sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

14. dan (21.08): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
ULTRA FIRST MINUTE CENA 359+25EUR DO 01.06.
NAKON 01.06. CENA SE POVEĆAVA ZA 20EUR

Prilikom prijave plaća se 50eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, dok se ostatak plaća najkasnije do 01.07. Devizni deo koji se plaća na putu (uračunat u cenu aranžmana) iznosi 40eur.

 

Aranžman obuhvata:

• Kompletnu organizaciju i vođenje puta
• Prevoz visokopodnim autobusima na navedenim relacijama (klima, audio i video oprema)
• 2 noćenja u hostelu u Kopenhagenu u višekrevetnim sobama (1/4, 1/5, 1/8)
• 2 noćenja u hostelu u Oslu u višekrevetnim sobama (1/6, 1/8)
• 1 noćenje sa doručkom (buffet) u Stokholmu u višekrevetnim sobama (1/4)
• 1 noćenje sa doruckom (buffet) u Pragu u višekrevetnim sobama (1/6)

 

Aranžman ne obuhvata:

• Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 03.08)
• Doplatu za 1/2 sobu (jedna soba na raspolaganju) – 100eur po osobi
• Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
• Individualne troškove na putovanju

Drezden je grad u Saksoniji u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Zbog njegove raskošne lepote nazivaju ga „Firenca na Elbi“. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni posle Drugog svetskog rata, a najpoznatija građevina je zgrada opere Semperoper koja je među najlepšima na svetu. Zvinger je vrhunac barokne umetnosti, a danas se u njemu nalazi kompleks muzeja i galerija sa biserima umetnosti.

Kopenhagen je lepa i pitoma prestonica Danske koja očarava na milione turista koji je obilaze svake godine. Grad u kojem gotovo svi voze bicikle, u kojem se dešavaju svaki sat razne izložbe i gde noću gostuju najpoznatije muzičke zvezde i gde možete piti jedno od najboljih piva na svetu, će vas naprosto osvojiti.

Oslo je glavni grad Norveške, zemlje fjordova i Vikinga koji su i osnovali oslo u IX veku. Danas Oslo je moderan grad sa oko milion stanovnika. Fjord u kome se Oslo nalazi dug je oko 100km. Oko grada se nalazi arhpelag od oko 40 ostrva.

Stokholm je glavni i najveći grad Švedske u kome živi 22% stanovništva ove zemlje. Grad je sedište Kraljevske švedske akademije nauka, Karolinskog instituta i Švedske akademije, ustanove koja određuje dobitnike Nobelove nagrada za hemiju, fiziku, ekonomije, medicinu i književnost. Njegovo ime u bukvalnom prevodu sa starošvedskog glasi „utvrđenje na ostrvcetu“.Danas se grad prostire na više manjih ostrva, a jedno od njih je Đurgarden, u srcu Stokholma, dom mnogih muzeja, istorijskih građevina, šuma i mirnih kanala. On je kraljevska zemlja još od 15. veka, ali je otvoren za javnost.

Hamburg je drugi po veličini grad Nemačke i druga po veličini luka Evrope. U Hamburgu živi oko 185 različitih nacija, u njemu su Bitlsi započeli svoju karijeru, rodno je mesto Bramsa, Mendelsona. Nalazi se na ušću Elbe i izvorištu Labe. Hamburg često nazivaju „Kapijom sveta“, jer je u brodovima koji su iz njega isplovljavali u 19. i 20. veku mnogo je ljudi napustilo stari kontinent.

Prag je glavni grad Češke Republike i jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi. Arhitektura stara oko 600 godina netaknuta tokom ratova bila je dovoljno lepa da je UNESCO stavi pod svoju zaštitu. Grad je sagrađen pored reke Vltave. On očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike.

Hostel Dan se nalazi u centru Kopenhagena i najveći je hostel u Evropi (broji 1020 kreveta). Sobe su 1/2, 1/4, 1/5 i 1/8. Kupatila su zajednička. Besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja.

Hostel Anker se nalazi u centru Osla, na 800metara od glavne železničke stanice i glavne šoping zone Karl Johan. Iznajmljivanje posteljine i peškira se naplaćuje po dolasku (50NOK za posteljinu i 20NOK za peškir). Besplatan wi-fi. Sobe su 1/2, 1/6, 1/8. Svaka soba ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi noćenja.

HI hostel Zinkesdamm se nalazi u najživljem delu Stokholma – Södermalm, sa barovima, pozorištima, galerijama. Sobe su 1/2 i 1/4 i kupatila su zajednička. Hostel poseduje besplatan wi-fi, saunu, ležaljke za sunčanje, rent-a-bike, Internet corner, servis za pranje veša. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Plus se nalazi na 15minuta vožnje tramvajem od Starogradskog trga. Pripada jednom od najpriznatijih lanaca hostela u Evropi. Poseduje bazen, saunu, besplatan wi-fi. Svaka soba ima svoje kupatilo. Sobe su 1/6. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

 

Napomene:

- Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010
- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu
- Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
- Putnik ce prihvatiti sedište koje mu agencija dodeli. Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
- Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju
- JUNGLE TRAVEL zadržava pravo da pravi raspored smeštaja u sobama. Ukoliko budemo u mogućnosti, potrudićemo se da Vašim željama izađemo u susret, molimo vas da imate razumevanja, budući da smo ovo putovanje i zamislili kao nesvakidašnje dobru zabavu
- Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 putnika
- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 10 dana pre datuma polaska
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
- Za ovaj aranžman pored Opštih uslova putovanja JUNGLE TRAVEL–a, važi i poseban uslov : u slučaju nedobijanja viza ili odustajanja od putovanja od strane putnika, agencija zadržava minimalno 50 evra u dinarskoj protivrednosti na ime troškova rezervacije a u slučaju kasnog otkaza primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA.


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Putovanja

Galerija

Mapa - Skandinavija