Magazin, Seks

Doktori su utvrdili da su fizičke aktivnosti poput seksa, pešačenja i igranja lako dostupne, jednostavne za primenu u svakodnevnom životu, a čudotvorne su za zdravlje.

Ovakav zaključak izveli su nakon istraživanja u Velikoj Britaniji koje je pokazalo da upražnjavanje seksa smanjuje rizik od raka, bolesti srca, dijabetesa i demencija, prenosi crnogorski portal Kliker.TV

Izveštaj, koji je objavila Kraljevska medicinska akademija, pokazao je da 30-minutno vežbanje smanjuje rizik od dijabetesa drugog tipa i bolesti srca. Naglašava se da povećavanje fizičkih aktivnosti u svakodnevnom životu smanjuju rizik od koronarnih bolesti za 40 odsto, od pojave raka dojke za 25, kao i od moždanog udara za 30 odsto.

Naučnici su istakli da se zaboravi na vežbe i dijete kojih se treba striktno pridržavati, jer ljudi brzo odustaju od njih. Umesto toga, preporučuje se redovno praktikovanje seksa, tokom kojeg dolazi do pojačanog znojenja, preko kog se telo oslobađa toksina koji su pogubni po zdravlje.

Znači, koga mrzi da vežba ili drži dijetu, nek uhvati partnera ili partnerku pod ruku i nek se prepusti zdravom „vežbanju“.