• Visokog Stevana 54
    Beograd, Stari grad
  • 09:00h - 23:00h
  • Lounge
  • 100 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Enterijer

Restoran Donji Grad nalazi se u srcu Beogradu, nedaleko od Kalemegdana, u mirnom delu Dorćola, na uglu ulica Kinićaninove i Visokog Stevana. Radno vreme ovog restorana nacionalne kuhinje, kapaciteta 100 ljudi, je od devet do dvadeset i tri časa.

Restoran Donji grad poseduje dve sale. U gronjoj sali sa pogledom na park i ulicu lipa, koje su ukras ne samo kada raskošno cvetaju, već i kada prave pravu zimsku idilu u hladnim danima, u mirnom ambijentu smešten je kafe, u kome možete popiti dobar espresso, pročitati dnevnu štampu, doručkovati ili se pak zasladiti raznim poslasticama. Od proleća pa sve do kasne jeseni pravo je zadovoljstvo osetiti miris lipa koje krase letnju baštu i pružaju Vam pravi užitak jutarnje kafe, prijatnog ručka ili večere. U donjoj sali ušuškanoj od cigle i drveta nalazi se restoran Donji Grad koji odiše toplinom i pruža osećaj kućne atmosfere. Ljubazno osoblje je uvek na raspolaganju da Vas ugosti na najbolji i najprijatniji mogući način, tako da se Vi i Vaši gosti ili poslovni prijatelji osećate prijatno i počastvovano u jednoj domaćinskoj atmosferi.

Restoran ima porodičnu tradiciju duži niz godina i poznat je po pripremi i služenju raznih specijaliteta po starim receptima. Tako će Vam ovde poslužiti domaći mladi kajmak u kačicama sa vrućim domaćim lepinjama pečenim u sopstvenoj pekari. Takođe je poznat po specijalitetima ispod sača kao što su teletina, jagnjetina, šurena jaretina i nešto što niste imali priliku da probate a to je dimnjena prasetina ispod sača, kao i raznim specijalitetima sa roštilja, ali i kuvanim jelima i velikim izborom vina. Cene su sjajne, a usluga na najprofesionalnijem mogućem nivou i slobodno se može reći da se približila onome što nude svetski priznati restorani.

Ukoliko još uvek niste probali specijalitete restorana, želite da izađete sa prjateljima ili su Vam došli iznenadni gosti, u Donjem gradu Vas čekaju. Ovaj restoran je jedno nezaboravno iskustvo, priča koja će Vas lako osvojiti i učiniti da se ovde rado i sa osmehom vraćate.


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Donji Grad