• Omladinskih brigada 16a
    Beograd, Novi Beograd
  • 08:00h - 00:00h
  • Lounge
  • 180 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Restoran Durmitor izgrađen je 1993. godine, u centru poslovnog sveta na Novom Beogradu i vremenom je dobio izgled koji ima danas.

Zbog proširenja obima posla, vlasnici su morali da prošire i kapacitet, a tokom godina menjao se i izgled restorana. Glavni „krivac” za enterijer je mladi arhitekta Mladen Paunić, koji je prema instrukcijama vlasnika prostor uredio u duhu Durmitora. Motiv poljskog cveta prožima se kroz čitav enterijer, a pečat svega je ručno rađeni drveni luster koji krasi centralnu salu njihovog restorana. Posebnim načinom obrade drveta stvoren je izgled starine, a dobitna kombinacija kamena, cigle i drveta stvara prijatnu atmosferu. U lokalu se nalaze i motivi s Hilandara na sta su vlasnici posebno ponosni.

Cene i kvalitet su srazmerni, dok su porcije ogromne. Namirnice stižu direktno iz Crne Gore, a rakija sa porodičnog placa. Specijalitet kuće je smočani kačamak, pravljen prema domaćoj recepturi njihovih baka. Najtraženije jelo je teletina ispod sača, a osim toga, na meniju se nalazi i deset kuvanih jela koja se menjaju sezonski. Dešava se da kolenice i pihtije gosti traže usred leta. Jelo po kome je restoran Durmitor prepoznatljiv je i jaretina ispod sača. Raštan sa ovčjom steljom takođe se izdvaja iz ponude, kao i njeguški popeci i njeguški stek. Namirnice poput pršute i sira stižu iz Sjenice, a čuveni su i po domaćem hlebu koji sami proizvode. Odnedavno na meniju se nalazi i hleb od heljdinog brašna namenjen damama koje su na dijeti.

A uz domaće specijalitete, najbolje ide domaća rakija. Rakija koja se služi u Durmitoru stiže direktno sa njihovog porodičnog placa, i u ponudi se nalazi nekoliko vrsta poput viljamovke, kajsije, šljive i dunje. Osim u rakiji, gosti najčešće uživaju i u dobrom domaćem vinu

U restoranu Durmitor radi uigran tim od četrdeset zaposlenih, a da bi sve išlo glatko, među njima postoji određena hijerarhija. Ljubav prema poslu je najvažnija, dok sujeta nikako nije dobrodošla.

Bez napora nema uspeha. Restoran Durmitor radi svaki dan od 8h ujutru do ponoći, osim nedeljom, kada svi zaposleni odmaraju i skupljaju energiju za narednu sedmicu.

Rezervacije su neophodne jer je restoran uvek pun, čemu u prilog govori činjenica da je jedan sto rezervisan tri puta u toku dana.


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Durmitor