• Skadarska 32
    Beograd, Stari grad
  • 10:00h - 01:00h
  • Starogradska
  • 650 Ljudi

Program restorana

SREDA 22. Maj
Tamburaši

ČETVRTAK 23. Maj
Tamburaši

PETAK 24. Maj
Tamburaši

SUBOTA 25. Maj
Tamburaši

NEDELJA 26. Maj
Tamburaši

PONEDELJAK 27. Maj
Tamburaši

UTORAK 28. Maj
Tamburaši

Enterijer

Restoran Dva Jelena osnovan je 1832. godine i jedan je od najstarijih i najposećenijih restorana u Beogradu . Kao vekovni simbol Beograda, on je  čuvar tradicije i boemskog duha i skoro 200 godina je najveći à la carte restoran na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Poznat je po specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje, autentičnom ambijentu i starogradskoj muzici.

Restoran Dva јelena ima nekoliko unutrašnjih sala za 350 gostiju, i pet terasa za još 300 osoba. Zvuci klavira  oplemenjuju atmosferu za vreme ručka, dok su večeri rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše i starogradsku muziku.

Imenu „Dva jelena“ su kumovali beogradski lovci, a proslavili su ga slavni gosti, umetnici  i predstavnici nase culture. Redovni gosti restorana Dva jelena bili su Đura Jakšić, Žanka Stokić, Laza Kostić, Milovan Glišić, Janko Veselinović, Anton Gustav Matoš, čiča Ilija Stanojević, Tin Ujević, Rade Drainac, Gustav Krklec, Mile Kepa, Momo Kapor... Legenda naše narodne muzike, Toma Zdravković, je često gostovao u restoranu Dva jelena.

Pored slavnih umetnika i predstavnika srpske kulture,  restoran Dva jelena su posećivali i državnici koji su obeležili našu i svetsku istoriju: maršal Josip Broz Tito, Margaret Tačer, Džimi Karter, i mnogi drugi.

Poslednjih godina nove redove u priči ispisali su Pirs Brosnan, Žerar Depardje, tim Džejmi Olivera, brojne glumačke ekipe srpskog filma, muzičari, slikari, fotografi, dizajneri, i razni pustolovci željni autentičnih iskustava.

Kao nekada tako i dan-danas, restoran Dva jelena je neprolazna atrakcija i mesto na kom nastaju uspomene, nastavlja da okuplja hedoniste celog sveta koji žele da uživaju u  hrani vrhunskog kvaliteta, najboljoj strarogradskoj muzici, dobrom vinu i momentima za pamćenje


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Dva Jelena