• Skadarska 32
    Beograd, Stari grad
  • 10:00h - 01:00h
  • Starogradska
  • 650 Ljudi

Program restorana

SREDA 23. Oktobar
Tamburaši

ČETVRTAK 24. Oktobar
Tamburaši

PETAK 25. Oktobar
Tamburaši

SUBOTA 26. Oktobar
Tamburaši

NEDELJA 27. Oktobar
Tamburaši

PONEDELJAK 28. Oktobar
Tamburaši

UTORAK 29. Oktobar
Tamburaši

Enterijer

Restoran Dva Jelena osnovan je 1832. godine i jedan je od najstarijih i najposećenijih restorana u Beogradu. Kao vekovni simbol Beograda, on je čuvar tradicije i boemskog duha i skoro 200 godina je najveći à la carte restoran na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Poznat je po specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje, autentičnom ambijentu i starogradskoj muzici. Restoran u Skadarliji jedan je od glavnih simbola prestonica, te osim što je preporučljvo da ga posetite, obavezno je i izvršiti Dva jelena rezervacije na vreme.

Restoran Dva jelena -predjelo

Restoran Dva jelena rezervacije - najlakšim putem do najukusnijeg obroka

Dva jelena Beograd smatra svojom posebnom atrakcijom, te je gužva u restoranu uvek zagarantovana zbog čega su ujedno rezervacije obavezne. Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju i tako obezbedite sebi mesto u restoranu.

Beograd noću vam nudi i mogućnost rezervacije putem aplikacije, koja se bavi prezentacijom noćnog života u prestonici. Dostupna je i android i iOS verzija aplikacije, a ovakvo rezervisanje nudi mogućnost i za ostvarivanje brojnih pogodnosti.

Restoran Dva jelena jelo od mesa

Dva jelena cenovnik i jelovnik restorana

U rangu restorana sa ovakom uslugom Dva jelena cene se smatraju niskim. Ako se uzme u obzir da se restoran nalazi u najčuvenijoj boemskoj četvrti koju najčešće posećuju stranci, može se reći da je ovde jelovnik prilagođen svačijem ukusu i džepu onih koji su spremni da izdvoje za pravi gastronomski užitak.

Restoran Dva jelena biftek i salata

Kad su turisti u pitanju, važi pravilo da ko poseti Dva jelena Skadarlija mu instant postane omiljena beogradska četvrt. Ovde je jelovnik osmišljen tako da svako ko poseti restoran, ne ostane gladan. Od predjela, preko ukusnih čorbica, svežih salata, do rečnih specijaliteta za vegetarijance i mesnih specijaliteta za prave gurmane - ovde ima za svakog po nešto.  

Najpoznatije ličnosti koje su prošle kroz restoran Dva jelena

Imenu „Dva jelena“ su kumovali beogradski lovci, a proslavili su ga slavni gosti, umetnici  i predstavnici naše kulture. Redovni gosti restorana Dva jelena bili su Đura Jakšić, Žanka Stokić, Laza Kostić, Milovan Glišić, Janko Veselinović, Anton Gustav Matoš, čiča Ilija Stanojević, Tin Ujević, Rade Drainac, Gustav Krklec, Mile Kepa, Momo Kapor... Legenda naše narodne muzike, Toma Zdravković, je često gostovao u restoranu Dva jelena.

Restoran Dva jelena - rolovana piletina

Pored slavnih umetnika i predstavnika srpske kulture, restoran Dva jelena su posećivali i državnici koji su obeležili našu i svetsku istoriju: maršal Josip Broz Tito, Margaret Tačer, Džimi Karter, i mnogi drugi.

Poslednjih godina nove redove u priči Dva jelena restorana ispisali su Pirs Brosnan, Žerar Depardje, tim Džejmi Olivera, brojne glumačke ekipe srpskog filma, muzičari, slikari, fotografi, dizajneri, i razni pustolovci željni autentičnih iskustava.

Opis najposećenijeg restorana u Beogradu

Kao nekada tako i dan-danas, restoran Dva jelena je neprolazna atrakcija i mesto na kom nastaju uspomene, nastavlja da okuplja hedoniste celog sveta koji žele da uživaju u  hrani vrhunskog kvaliteta, najboljoj strarogradskoj muzici, dobrom vinu i momentima za pamćenje.

Restoran Dva jelena - ćevapi i krompir

Zbog velikog kapaciteta gostiju, Dva jelena restoran često se bira kao mesto za različite proslave, obeležavanje bitnih datuma, pa čak i prosidbi. Činjenica je da bez Dva jelena Beograd ne bi bio isti, a baš zbog toga, ukoliko još niste - došao je red i na vas da posetite ovo jedinstveno mesto koje nam ulepšava prestonicu.

Atmosfera boemskog restorana

Restoran Dva јelena ima nekoliko unutrašnjih sala za 350 gostiju, i pet terasa za još 300 osoba. Zvuci klavira  oplemenjuju atmosferu za vreme ručka, dok su večeri rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše i starogradsku muziku.

Restoran Dva jelena - kobasice i krompir

Osim toga, bitno je imati u vidu da Dva jelena restoran u Beogradu ima tendenciju da okupi najveselija društva svih generacija jer je jedan od retkih mesta gde živa muzika ne izostaje nijednog radnog dana u godini.

Dva jelena Beograd - lokacija restorana

Svakako da je svima poznato da je Dva jelena Skadarlija ugostila i smestila u srce svoje četvrti. Na adresi Skadarska 32, nalazi se kultni restoran koji i da posećujete prvi put - neće vam biti teško da nađete, s obzirom da će svi moći da vas upute na Dva jelena.

Restoran Dva jelena dezert

Gde da se parkirate kada posećujete Dva jelena restoran?

Jedna od posebnih pogodnosti prilikom posete restoranu Dva jelena je i parking u Cetinjskoj ulici, koji se nalazi u neposrednoj blizini lokala. Cena sata parkiranja iznosi 108 dinara, a vozilo je moguće parkirati i u oklonim ulicama u kojima za to postoji predviđen prostor. Naravno, još jedna opcija koja garantuje potupunu lagodnost u izlasku je i dolazak gradskim prevozom, tramvajem ili taksijem.

Radno vreme restorana

Radno vreme restorana Dva jelena podrazumeva period od 10h do 01h svakog dana u nedelji. Ovde možete da se opustite koji god dan da je, što je velika prednost za sve koji ne vole da im vikend diktira zabavu. Bilo sreda ili nedelja,  Dva jelena restoran uvek uključuje maksimalnu ljubaznost i vrhunsku zabavu.

Neki čuveno mesto oslovljavaju sa kafana Dva jelena, dok drugi kažu da je restoran, a mi kažemo da je ovo mesto koje morate posetiti barem jednom u životu, a nakon tog puta ćete mu se već i sami vraćati. Rezervišite svoje mesto i otrkijte zašto je ovo omiljeni restoran brojnim gostima iz celog sveta.


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Dva Jelena