• Mitropolita Petra 8
    Beograd, Palilula
  • 09:00h - 01:00h
  • Lounge
  • 38 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Enterijer

Restoran Enso nalazi se na adresi Mitropolita Petra 8 i ima za naše uslove neobično radno vreme, od trinaest časova do jednog sata iza ponoći. Smešten neposredno do Novog BitefArtCafea i ustanove kulture Palilula, u jednu od najprometnijih gradskih zona, predstavlja idealno mesto za najrazličitija okupljanja - od poslovnih, preko porodičnih do prijateljskih.

 

Neobično ime omaž je budističkoj tradiciji, a sam pojam označava jednim slobodnim potezom nacrtan krug, kojim se simbolizuje trenutak nesputanosti uma. Ovaj krug označava harmoniju, snagu, minimalizam u izrazu i eleganciju što je dosledno sprovedeno kroz fino poigravanje ukusima i formama nacionalne i raznih svetskih kuhinja, kao i prožimanje Istoka i Zapada.

Entrerijer restrorana može se okarakterisati kao svedena elegancija. Za dizajn je bio zadužen arhitekta Andrej Zili, pa se kroz gotovo ceo enterijer prožima drvo, a sam restoran podseća na najmodernije restorane Istoka. Takođe, prvi u gradu, ovaj restoran ima jelovnike u formi tableta, gde uz opis svakog jela imate i fotografiju, kao i preporuku za uparivanje sa vinima, te na samom uređaju birate hranu i piće i možete da poručite, a ljubazno osoblje je tu da preporuči i pomogne.

 

Ipak, ono što najviše izdvaja ovaj restoran u odnosu na slična mesta je kuhinja koja radi od 13h do 23:h, a vikendom do 23:30h! Nije dovoljno reći da se ovde služi izvrsna domaća i internacionalna kuhinja. Ovde je kuvanje čarolija, a gosti namenski dolaze da se počaste jelima koja na drugim mestima nisu imali prilike da probaju. Filozofija restorana počiva na kreativnosti i harmoniji ukusa i vizuelnog doživljaja hrane, sa posebnom posvećenosti svakom detalju. Kreativno i jedinstveno, Enso kreira jednako uzbudljiv doživjaj za sva čula osvajajući i vizuelno i ukusom i čineći da završnica na nepcima bude posebno ubedljiva. Ovom prilikom izdvijićemo samo hobotnicu, juneći biftek i specijalno spremanu jagnjetinu, a na Vama je da dođete i otkrijete sve čarilije sa menija ovog restorana.

Imajući sve u vidu, sigurni smo da je Beograd konačno dobio fusion restoran kakav zaslužuje. Naša topla preporuka.


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Enso