• Bulevar Oslobođenja 221
    Beograd, Voždovac
  • 12:00h - 01:00h (nedeljom do 23:00h)
  • Starogradska
  • 150 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Na mestu na kojem je prema predanju za vreme Turaka postojala drumska kafana, 1932. godine podignuta je kafana pod nazivom Kovač. Od tog vremena, pa do dana današnjeg, restoran Kovač je sinonim za udoban ambijent u kome se nešto jako dobro može pojesti i popiti. Kovač je dobro poznat Beograđanima, ali za ovaj beogradski restoran zna se na svim meridijanima. Kada je 2005. godine potpuno renoviran, zadržan je šarm davno prohujalih vremena, ali je dodato i sve ono što u današnje vreme vrhunski restoran mora da ima. Kovač je danas jedan savremen etno restoran u kojem pored reprezentativnih jela srpske kuhinje možete biti posluženi i vrhunskim specijalitetima svetske kuhinje, popiti domaću rakiju od maline, ali vrhunska domaća i svetska vina.

Restoran Kovač je jedno od onih mesta na kojima vreme uspori i podseti nas na život kakav bi trebalo da bude. Neka lepa muzika, dobro vino uz jelo koje bez žurbe možete pojesti, kelneri koji vas poznaju bolje nego što sami sebe poznajete, a sve to u urednom, domaćinskom ambijentu i atmosferi. Samo pratite miris vrhunske domaće kuhinje i prohujalih vremena.

Menijem dominiraju jela tradicionalne srpske kuhinje – proja, domaći sir, kajmak i prušut za doručak. Onda, kako dan odmiče – domaći hleb, teletina i jagnjetina ispod sača, punjene paprike, gurmanska rebarca na podvarku, sarme, pasulj, jaretina u mleku, dimljena svinjska kolenica sa flekicama, leskovačka mućkalica, đakonije sa roštilja… Orasnice, čuvene hladne palačinke i domaće krempite – kao dezert za kraj. Ili za početak. Iz razloga posedovanja jednog od najvećih vinskih podruma u restoranu i želje da našim gostima što više približimo svet vina, doneli smo odluku da u našem podrumu možete kupovati vina po cenama dobavljača i proizvođača. Po izboru iz vinske karte uživajte u vinima u našem restoranu, a po izboru iz vinskog podruma kupujte vina za poneti po znatno nižim cenama.

Svakim danom od 16 sati, topli tonovi vrhunskih muzičara vraćaju sećanja na ambijente kada su kafane zaista bile mesta potpunog hedonizma, opuštanja i životne radosti. Dobro došli u etno restoran Kovač.


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Kovač