• Bulevar kralja Aleksandra 43
    Beograd, Zvezdara
  • 10:00 - 00:00h (vikendom do 01:00h)
  • 200 ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Restoran Madera decenijama je nezaobilazno i kultno mesto prestonice. U Bulevaru Kralja Aleksandra broj 43, naslonjena na Tašmajdanski park, oduvek je bila celodnevno boravište „viđenih“ Beograđana i onih koji bi to da postanu.

Najbolji opis eminentnog restorana Madera u jednoj jedinoj rečenici mogao bi da glasi: „Nova stara Madera za nove i stare goste“!

Ime, koje je samo za sebe brend, tadašnja kafana je dobila na vrlo originalan način. U čast otvaranja iste jedan stalni posetilac doneo je flašu prvoklasnog, do tada neviđenog vina, sa portugalskog ostrva Madera i – zvezda među kafanama je rođena!

Današnji izgled restoran Madera dobio je renoviranjem 2003. godine i jedan je od najlepših mesta u gradu. Sve moderno, savremeno, dizajnerski provokativno, idealno se uklopilo u staru, tradicionalnu atmosferu i ambijent neprevaziđene Madere.

Restoran Madera raspolaže sa 200 mesta, a ono što posebno veseli Beograđane je lepotica među gradskim baštama i čarobnim pogledom na Tašmajdanski park. Krov letnje bašte služi na čast arhitekti i na uživanje gostima. Puna je zelenila, a na stara stabla nonšalantno su okačene vredne umetničke slike.

Posebno treba istaći ponos restorana Madera, a to je nadaleko proslavljena kuhinja! Nije dovoljno reći da se ovde služi izvrsna domaća i internacionalna kuhinja. Ovde je kuvanje čarolija, a gosti namenski dolaze da se počaste jelima koja se i na drugim mestima isto zovu, ali je to ujedno i jedina sličnost. Ovde se jede polako, da uživaju i oči i nepce. Zalogaj, pa pauza, pa zalogaj.
Ako vam se pije vino – birajte! Ima ih sa svih kontinenata, belo, roze, crveno – ali uvek prvoklasno, iz godina najbolje berbe. Tako za ručak, tako za večeru, s razlikom što ćete vam tada uživanje upotpuniti odabrana živa muzika uz repertoar koji ne zna za „nekad i sad“ granice.
Legende Beograda, umetnici, sportisti, političati, biznismeni, javne ličnosti restoran Maderu doživljavaju kao drugu kuću.

Sve je isto samo se gosti menjaju! Sve je više mladih ljudi, koji su iskusili i sva ostala mesta za provod u Beogradu. Jer, Madera ima sve što i drugi, ali drugi imaju malo od onoga što ima Madera! A to je moderan duh prirodno naslonjen na tradiciju, ambijent dostojan ma koje evropske prestonice, jelovnik i kartu pića kraljevske raskoši i nonšalantnost koju osećate jer tu pripadate!
Restoran Madera je za ljude od integriteta, koji znaju šta hoće, ljude s konceptom, ljude od ukusa i sa potencijalom da postanu urbane legende! Godine tu nisu važne jer pred vama je stara nova Madera i vi ste dobrodošli!

 


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Madera