• Dunavska 25
    Beograd, Stari grad
  • 09:00h - 01:00h (vikendom do 02:00h)
  • Starogradska
  • 160 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Enterijer

Restoran Solunac nalazi se u donjem delu Dorćola, na adresi Dunavska 25, u centru grada, a ipak sklonjen od ulice i svakodnevice. Kapacitet restorana je 300 gostiju u zatvorenom delu, dok terasa sa prirodnim borovim hladom može da primi oko 100 gostiju, a tu je i parking za 50 automobila. U sklopu restorana nalazi se poseban kutak (Etno kuća) koji je idalan za sve vrste slavlja sa kapacitetom za oko 50 gostiju. Radno vreme restorana je od devet sati do jedan iza ponoći, a vikendom se to vreme produžuje tri sata. Nedeljom restoran radi do 22h i tada se organizuju porodični ručkovi, sa posebnim menijem za decu.

Reč je o restoranu koji će vas osvojiti na prvu posetu. U enterijeru koji je fantastičan dominira drvo, tu su nacionalni motivi i cela postavka restorana je veoma originalna i u tradicionalnom duhu. Sam restoran se nalazi ispod Kalemegdanske tvrđave za koju mnogi kažu da ima jedan od najlepših pogleda na ušće Save u Dunav i do koje se stiže za desetak minuta šetnje.

Jela u ovom restoranu bazirana su na starim srpskim receptima koji su oplemenjeni na moderan način. Akcenat je stavljen na jela od prasećeg, jagnjećeg i telećeg mesa, dok je za ljubitelje ribe u ponudi nekoliko različitih vrsta morske i slatkovodne. Pored pečenja i ribe, u standardnoj ponudi je i roštilj od svinjskog i pilećeg mesa. Takođe u redovnoj ponudi obavezno ćete naći više vrsta domaćih kuvanih jela, hleb ispod sača, domaćih peciva i kolača. Ceo jelovnik je podržan vinskom kartom sa preko 150 etiketa.

Ponuda restorana Solunac ne bi bila kompletna bez muzičkog programa. Iz tih razloga organizovano je više bendova koji će sigurno ostaviti impresivan utisak na Vas. Na programu tokom nedelje je živa svirka tamburaša, akustične muzike i muzike sa ozvučenjem. Vikendom naše goste zabavljaju već provereni Charter Band i Mare Stambolija u pratnji Branke Pantelić. Svi koji su tražili mesto sa dušom, mesto na kom će moći da se opuste i uživaju u hrani, piću, kvalitetnoj muzici i lepom društvu dobili su svoju kuću. Osoblje restorana Solunac je ljubazno, profesionalno i na najbolji način predstvalja kako jedan restoran sa savršenom ponudom, tako i ono najbolje što dolazi iz naše lepe zemlje.

 

 

 


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Solunac