• Carigradska 23
    Beograd, Dorćol, Stari grad
  • 08:00h - 00:00h
  • Starogradska
  • 250 Ljudi

Program restorana

PETAK 01. Mart
Nenad Gajić Trio od 20h

SUBOTA 02. Mart
Nada Mojo Lady duo od 20h

Enterijer

Beograd Noću

Spoj starog i novog. Susret prošlosti i budućnosti. Sudar užurbanog ritma i laganog hoda. Takav je Dorćol. Kombinacija različitosti i suprotnosti koja se savršeno uklapa u temperament naroda sa ovog dela Balkana. U duhu ovog najstarijeg dela prestonice nastao je i restoran Stara livnica koji je neka davna vremena vratio u Carigradsku ulicu.  Doduše, ovim delom Beograda se više ne oseća miris koji nastaje tokom izlivanja spomenika i skulptura, već miris domaćih jela spremljenih po tradicionalnoj recepturi.

Od gibanica, proja, suhomesnatih proizvoda, kuvanih jela, pa do jagnjetine, teletine, i ćuretine ispod sača i pečenja, restoran Stara livnica nudi širok asortiman jela koja svojom sočnom teksturom osvajaju nepca. Dry aged mesa su poslednjih godina postala nezaobilazan izbor kod pravih hedonista, pa su se i ona našla na našoj bogatoj trpezi. I tu nije kraj ove gurmanske priče. U bašti pred gostima se okreće ražanj, kako bi sva čula bila zadovoljena.

Rapsodiju ukusa dopunjuju vina domaćih i stranih proizvođača o kojima pažljivo brinemo u velikom vinskom podrumu dopuštajući svakoj flaši da pokaže svoje najbolji ukus. Ljubiteljima ostalih žestina izbor takođe neće biti lak. Ponuda pića je raznovrsna, a kvalitet proveren, jer vodimo računa da svojim ukusom ispiraju sve brige svakodnevice. Kao šlag na torti, tu su delikatesi koji će zadovoljiti čak i najzahtevnije sladokusce.

Kada zakoračite u carstvo Stare livnice, dočekuju vas visoki plafon, skulpture, koje su se nekad ovde izlivale, raskošni lusteri, stara cigla, kovano gvožđe – zapravo jedan zanimljiv spoj savremene arhitekture i duha prošlosti. Iako sala može istovremeno da primi 250 gostiju, nemate razloga za brigu, jer naš uigran tim stiže da se posveti svakome pružajući mu uslugu kakva je uvek postojala u starim, boemskim beogradskim restoranima. Osim zatvorenog dela, tu je i bašta u kojoj suncem okupani dani i dreveće maslina postaju još lepši kada se uz dobar ručak i izvrsno vino nazdravi životu i svim njegovim bojama.

Mi čuvamo najbolje iz Srbije, biramo hranu koja stiže sa naših pašnjaka i negujemo onu pravu domaćinsku atmosferu. Pridružite nam se na gastronomskom putovanju koje počinje prvim zalogajem u restoranu Stara livnica.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Restoran Stara Livnica
Average rating:  
 1 reviews
 by Miljana

Odlican restoran


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Stara Livnica