• Carigradska 23
    Beograd, Dorćol, Stari grad
  • 08:00h - 00:00h
  • Starogradska
  • 250 Ljudi

Program restorana

ČETVRTAK 02. Februar
Tamburaši od 16h

PETAK 03. Februar
Tamburaši od 16h

SUBOTA 04. Februar
Tamburaši od 15h

NEDELJA 05. Februar
Tamburaši od 15h

Enterijer

Beograd Noću

Spoj starog i novog. Susret prošlosti i budućnosti. Sudar užurbanog ritma i laganog hoda. Takav je Dorćol. Kombinacija različitosti i suprotnosti koja se savršeno uklapa u temperament naroda sa ovog dela Balkana. U duhu ovog najstarijeg dela prestonice nastao je i restoran Stara livnica koji je neka davna vremena vratio u Carigradsku ulicu.  Doduše, ovim delom Beograda se više ne oseća miris koji nastaje tokom izlivanja spomenika i skulptura, već miris domaćih jela spremljenih po tradicionalnoj recepturi.

Od gibanica, proja, suhomesnatih proizvoda, kuvanih jela, pa do jagnjetine, teletine, i ćuretine ispod sača i pečenja, restoran Stara livnica nudi širok asortiman jela koja svojom sočnom teksturom osvajaju nepca. Dry aged mesa su poslednjih godina postala nezaobilazan izbor kod pravih hedonista, pa su se i ona našla na našoj bogatoj trpezi. I tu nije kraj ove gurmanske priče. U bašti pred gostima se okreće ražanj, kako bi sva čula bila zadovoljena.

Rapsodiju ukusa dopunjuju vina domaćih i stranih proizvođača o kojima pažljivo brinemo u velikom vinskom podrumu dopuštajući svakoj flaši da pokaže svoje najbolji ukus. Ljubiteljima ostalih žestina izbor takođe neće biti lak. Ponuda pića je raznovrsna, a kvalitet proveren, jer vodimo računa da svojim ukusom ispiraju sve brige svakodnevice. Kao šlag na torti, tu su delikatesi koji će zadovoljiti čak i najzahtevnije sladokusce.

Kada zakoračite u carstvo Stare livnice, dočekuju vas visoki plafon, skulpture, koje su se nekad ovde izlivale, raskošni lusteri, stara cigla, kovano gvožđe – zapravo jedan zanimljiv spoj savremene arhitekture i duha prošlosti. Iako sala može istovremeno da primi 250 gostiju, nemate razloga za brigu, jer naš uigran tim stiže da se posveti svakome pružajući mu uslugu kakva je uvek postojala u starim, boemskim beogradskim restoranima. Osim zatvorenog dela, tu je i bašta u kojoj suncem okupani dani i dreveće maslina postaju još lepši kada se uz dobar ručak i izvrsno vino nazdravi životu i svim njegovim bojama.

Mi čuvamo najbolje iz Srbije, biramo hranu koja stiže sa naših pašnjaka i negujemo onu pravu domaćinsku atmosferu. Pridružite nam se na gastronomskom putovanju koje počinje prvim zalogajem u restoranu Stara livnica.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Restoran Stara Livnica
Average rating:  
 1 reviews
 by Miljana

Odlican restoran


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Stara Livnica