• Bulevar Vojvode Bojovića 5b
    Beograd, Stari grad
  • 12:00h - 00:00h
  • Pop / Starogradska
  • 100 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Enterijer

Beograd Noću

Restoran Vodenica predstavlja prvi i jedinstveni splav restoran u starom Beogradu usidren na ušću reke Save u Dunav, ispod Beogradske tvrđave - Kalemegdan, u neposrednoj blizini Nebojša kule i na samo 200 m, vazdušnom linijom, od spomenika Pobednik, odnosno na adresi Bulevar Vojvode Bojovića 5b.

Ime ribljeg restorana Vodencia je nastalo zbog autentičnog i toplog enterijera, od starih hrastovih greda, preuzetog iz više od 370 godina stare srpske vodenice. Riblji restoran Vodenica sada podseća da se na tom mestu u XV veku, u doba vladavine Despota Stefana Lazarevića, nalazila “vodena varoš” sa vodenicom, malim zanatskim radnjama i ribljom pijacom. Restoran od 1988. godine nudi orginalne specijalitete od rečne i morske ribe, kao i izuzetno prijatan ambijent i kvalitetnu uslugu, koja se ne može porediti ni sa jednom u gradu.

Kuhinja restorana Vodenica takođe je savršena, i  osim tradicionalne alaske riblje čorbe nudi i integralne tortilje napravljene od brašna sa vodenice na reci Pek, salatu od vrganja, homoljski sir iz ekoloških sredina i specijalitet kuće – ”beli kavijar”. Predstavlja savršen kutak za hedoniste i ljubitelje dobrog društva, hrane, vina i atmosfere. Cilj restorana Vodenica jeste da vas odvede u gastronomski raj, osmišljen za potpuno uživanje svih vaših čula. Među gostima su, pored beograđana, redovni i stranci, koji rado posećuju restoran Vodenica, kao i mnoge poznate ličnosti. U neposrednoj blizini restorana nalazi se parking za automobile, a za ljubitelje plovidbe restoran ima pristan dužine 20 m koji se, zbog sve većeg interesovanja za dolazak sa reke, proširuje.

Što se muzike tiče, goste zabavljaju sremski tamburaši koji nastupaju uživo. Restoran poseduje i bežični internet, tako da je ova usluga besplatno dostupna svim gostima restorana, pa tako svoj prvi utisak možete odmah podeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, ili pak obaviti neki posao za koji vam je potrebna internet konekcija. Na raspolaganju vam je i bašta, za uživanje u toplijim danima.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Restoran Vodenica
Average rating:  
 1 reviews
 by Klara

Sjajan restoran, obozavamo hranu ovde, sve je odlicno!


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Vodenica