• Vojvode Bogdana 13
    Beograd, Zvezdara
  • 10:00h - 00:00h
  • Pop
  • 70 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Enterijer

Beograd Noću

Restoran Zapata, restoran meksičke hrane Zapata nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji, u ulici Vojvode Bogdana broj 13, odnosno lociran je u blizini Bulevara Kralja Aleksandra i Vukovog spomenika. Restoran Zapata počeo je sa radom u septembru 2005. godine i od samog otvaranja predstavlja izvanredno mesto koje spaja gastronomiju i hedonizam.

Za veoma kratak vremenski period restoran Zapata stekao je veliki broj poštovaoca i stalnih gostiju, koji ne mogu zamisliti dan u prestonici bez posete ovog fantastičnog mesta. Ono što posebno ističu svi oni koji su imali prilike da uživaju u restoranu Zapata jeste činjenica da su porcije izuzetno ukusne i obilne, dok su cene veoma niske. Neki čak kažu da se ovde jela praktično poklanjaju, aludirajući na veoma korektne “komšijske” cene. Bez brige o svom novčaniku možete uživati u nesvakidašnjoj atmosferi, kao i u velikom izboru pića i bogatoj ponudi interesantnih koktela. S obzirom da je čitav restoran u duhu Meksika, ovde možete isprobati čak šest vrsta tekila, koje su vam takođe dostupne po pristupačnim cenama.

Pored neverovatno ukusnih specijaliteta goste restorana Zapata posebno privlači i osoblje koje je uvek raspoloženo, prijatno i spremno da vam ispuni sve želje i zahteve. Usluga je besprekorna, što ovo mesto stavlja u rang sa atraktivnim svetskim restoranima.

Restoran Zapata inače nosi ime po Emilianu Zapati, rođenom 1879. u Meksiku. Izabran je za vođu sela 1909. i tada je počeo da okuplja pobunjeničku vojsku, pre početka revolucije iz 1910. Zapatina "Oslobodilačka vojska juga" borila se protiv vladinih trupa vodeći se idejom: "TIERRA Y LIBERDAD" - zemlja i sloboda - za meksički narod. Zapata je ostao u opoziciji, boreći se protiv represije sve do 1919. Namamljen na sastanak sa vladinim trupama, ubijen je 1919. Njegovo ime još priziva "Zapatistička vojska nacionalnog oslobođenja" (EZLN) u svojoj borbi protiv istih socijalnih bolesti protiv kojih se i Zapata borio. “Bolje je umreti na nogama, nego živeti na kolenima”- Emiliano Zapata.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Restoran Zapata
Average rating:  
 1 reviews
 by Vojkan

Sjajna hrana odlican restoran


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Zapata