• Skadarska 26
    Beograd, Savski venac
  • 10:00h - 02:00h
  • Starogradska
  • 100 Ljudi

Program restorana

PETAK 22. Januar
11h-20h

SUBOTA 23. Januar
11h-20h

NEDELJA 24. Januar
11h-20h

PONEDELJAK 25. Januar
11h-20h

UTORAK 26. Januar
11h-20h

SREDA 27. Januar
11h-20h

ČETVRTAK 28. Januar
11h-20h

Restoran Zlatni bokal predstavlja autentičnu i kulturnu beogradsku kafanu. Kao mesto gde počinje romansa između tradicije i XXI veka, sa tradicijom starom skoro dva veka, najpre je ovo mesto ponosno proglasila vinskim podrumom, da bi zatim, kroz kafanu, do danas evoluirala u vrhunski restoran koji počiva na stubovima tradicionalnog.

Od samog nastanka restorana, tamo u 19. veku u Skadarliji, prvobitno zamišljenog kao vinski podrum, pa sve do danas, ponuda ne zaostaje za savremenim ugostiteljskim zahtevima. XXI vek je svakodnevno servirao izazove, a Zlatni Bokal osluškujući ga, pretvorio je svoju ponudu u jedan pravi hedonistički raj.

Restoran Zlatni bokal rezervacije - brzo i lako do željenog mesta

Zlatni bokal Beograd ima kapacitet 100 mesta, a s obzirom na to da uvek vlada velika zainteresovanost za ovaj popularni restoran rezervacije su obavezne ukoliko želite da uživate u predivnom ambijentu restorana. Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju i tako obezbedite sebi mesto u restoranu Zlatni bokal.

Kada je u pitanju restoran Zlatni bokal Beograd noću vam nudi i mogućnost online rezervacije putem aplikacije, koja se bavi prezentacijom noćnog života u prestonici. Dostupna je u android i iOS verziji aplikacije, a ovakvo rezervisanje nudi mogućnost i za ostvarivanje brojnih pogodnosti.

Zlatni bokal Skadarlija - gastronomska ponuda

Uz nacionalnu kuhinju, roštilj i stara srpska jela, u jelovniku ćete imati prilike da pronađete i svetski priznate specijalitete, kao što je "Spare Ribs" - svinjska rebra na žaru, zatim vojvođansku vešalicu sa kulenom - ukus boemskog izobilja, i mnoge druge specijalitete.

Zlatni bokal Skadarlija se posebno ponosi na skadarlijski boem - mešano meso koje se služi u zemljanim posudama sa kajmakom i pečurkama i sve to počiva na srpskoj osnovi. Ciganski kotlet, rebarca Kralj, potaži, pastirska palenta, daleko poznata mućkalica ili pljeskavica "Bokal"...

Ako mislite da na ovom mestu ne postoji ponuda za vegetarijance ili vegane, varate se! Tu su obrok salate, rižota, ali i italijansko ćoše sa pastama, taljatelama i raviolama - pažljivo pripremano uz poštovanje ukusa, dela i tradicije drugih svetskih kuhinja. Slatki kutak nikako ne biste smeli da zaobiđete! Čekaju vas tufahije, gomboce, šnenokle, palačinke, galuška, orasnice ili sezonsko voće i još mnogo, mnogo toga.

Opis omiljenog restorana u Skadarliji - Zlatni bokal

Zlatni bokal je nadaleko čuven po svojim sjajnim specijalitetima, ali i po ozbiljnom i profesionalnom timu, sa vrhunski obučenim osobljem, pažljivo odabranim tamburašima i uvek nasmejanom domaćicom restorana. Skadarlijski ambijent koji privlači kako domaće, tako i goste iz inostranstva, najbolja je preporuka da posetite ovaj sjajni beogradski restoran.

Enterijer restorana Zlatni bokal - zlatni sjaj kaldrme

Rustični izgled restorana, koji čini osnova od drveta, tepisi i stolovi dizajnirani na tradicionalan način, uz osoben sjaj antikviteta koji pojačavaju utisak uživanja, čine enterijer restortana Zlatni bokal. Intimno svetlo lustera i brojne slike učiniće da svaki posetilac ovog restorana nikad ne zaboravi atmosferu dobrodošlice i ugođaja.

Muzika u restoranu Zlatni bokal - sve je lakše uz tamburicu

Bogat muzički repertoar ovog skadarlijskog restorana u skladu je sa tradicijom koju gradska četvrt vekovima nudi svojim gostima. Pored gurmanskog programa, očekuju vas najpopularniji i najkvalitetniji tamburaši.

Imaćete prilike da uživate slušajući poznate orkestre kao što su Dobra Banda i Šajka. Čuveni, pažljivo odabarani tamburaši, uz koje je jagnjetina još slađa, a vino neodoljivo pitko, postaraće se da vam osmeh ne silazi sa lica čitave večeri.

Lokacija - Zlatni bokal Skadarlija

Restoran Zlatni bokal smešten je u samom srcu Beograda, u boemskoj četvrti Skadarlija, na adresi Skadarska 26. Prilaz restoranu, čuvena beogradska kaldrma, poprište je brojnih ljubavnih susreta, poslovnih sastanaka ili proslava koje se završe u sjajnom restoranu Zlatni bokal.  

Parking restorana Zlatni bokal

Jedna od ogromnih pogodnosti prilikom posete restoranu Zlatni bokal je i parking u Cetinjskoj ulici, koji se nalazi u neposrednoj blizini lokala. Cena sata parkiranja iznosi 108 dinara, a vozilo je moguće parkirati i u oklonim ulicama u kojima za to postoji predviđen prostor. Naravno, još jedna od opcija je i dolazak gradskim prevozom, tramvajem ili taksijem.

Radno vreme lokala Zlatni bokal

Zlatni bokal restoran radi svakog radnog dana u periodu od 10 časova ujutru do 2 sata nakon ponoći. Sjajna ponuda kuhinje restorana, atraktivna lokacija i starogradski hitovi uz zvuke tamburice predstavljaju odličnu pozivnicu za sve ljubitelje odličnog provoda. Uz Beograd noću rezervišite svoje mesto na vreme i posetite restoran o kojem svi pričaju!


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Zlatni Bokal