• Skadarska 26
    Beograd, Savski venac
  • 10:00h - 02:00h
  • Starogradska
  • 100 Ljudi

Program restorana

SUBOTA 25. Maj
Ciganski Tamburaški Orkestar

NEDELJA 26. Maj
Ciganski Tamburaški Orkestar

PONEDELJAK 27. Maj
Starogradski Orkestar Šajka

UTORAK 28. Maj
Tamburaški Orkestar Dobra Banda

SREDA 29. Maj
Starogradski Orkestar Šajka

ČETVRTAK 30. Maj
Tamburaški Orkestar Dobra Banda

PETAK 31. Maj
Ciganski Tamburaški Orkestar

Restoran Zlatni Bokal smešten je na Savskom Vencu, u ulici Skadarska 26 i predstavlja mesto gde počinje romansa između tradicije i XXI veka. Tradicija, sad već stara dva veka, najpre je ovo mesto ponosno proglasila vinskim podrumom, da bi zatim, kroz kafanu, do danas evoluirala u vrhunski restoran koji počiva na stubovima tradicionalnog. XXI vek je svakodnevno servirao izazove, a Zlatni Bokal osluškujući ga, pretvorio je svoju ponudu u jedan pravi hedonistički raj.

Uz nacionalnu kuhinju, roštilj i stara srpska jela, u jelovniku ćete imati prilike da pronađete i svetski priznate specijalitete, kao što je "Spare Ribs" - svinjska rebra na žaru, zatim vojvođansku vešalicu sa kulenom - ukus boemskog izobilja, i mnoge druge specijalitete. Restoran se posebno ponosi na skadarlijski boem - mešano meso koje se služi u zemljanim posudama sa kajmakom i pečurkama i sve to počiva na srpskoj osnovi. Ciganski kotlet, rebarca Kralj, potaži, pastirska palenta, daleko poznata mućkalica ili pljeskavica "Bokal"... Ako mislite da na ovom mestu ne postoji ponuda za vegetarijance ili vegane, varate se! Tu su obrok salate, rižota, ali i italijansko ćoše sa pastama, taljatelama i raviolama - pažljivo pripremano uz poštovanje ukusa, dela i tradicije drugih svetskih kuhinja. Slatki kutak nikako ne biste smeli da zaobiđete! Čekaju vas tufahije, gomboce, šnenokle, palačinke, galuška, orasnice ili sezonsko voće i još mnogo, mnogo toga. Pored gurmanskog programa, očekuju vas najpopularniji i najkvalitetniji tamburaši. Imaćete prilike da uživate slušajući poznate orkestre kao što su Dobra Banda i Šajka.

Za Zlatni Bokal kažu da je autentična i kulturna beogradska kafana! Ozbiljan tim, sa vrhunski obučenim osobljem, pažljivo odabranim tamburašima i uvek nasmejanom domaćicom restorana - čeka vas svakog dana u nedelji od 10 časova ujutru, pa sve do dva sata iza ponoći! Dobrodošli!


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Zlatni Bokal