Magazin, Poznati

Grupa veoma neobičnog imena "Bokal oseća stvarnost" pravo je osveženje na našoj učmaloj rok pop sceni. Kada budete čuli neke njihove pesme, shvatićete o čemu govorimo, bez preteranog filozofiranja...

Ovaj niški bend postoji od 2008. godine kada je, sasvim slučajno i bez ikakvih očekivanja snimljena kompozicija „Vrežinski bazen“. Vrlo brzo je pesma postala fenomen na Youtube-u gde sada već ima preko 230.000 preslušavanja. Bokal oseća stvarnost je karakterističan po nežnim, pevljivim melodijama otpevanim u tvrdom niškom akcentu. Do sada su nastupali uglavnom u Nišu i okolini. Činjenica je da Niš nema dovoljno veliki klub za sve fanove Bokala.

Promocija debi albuma desiće se u klubu Feedback, 22.maja u Nišu. Dugo očekivani „Gde si video dedu od dva metra?“ izaći će za Black planet records, u digitalnoj verziji. Uskoro će album moći da se skine sa sajta ove online izdavačke kuće. Iako prvi album još nije izašao, Bokal već sprema kompozicije za drugi pod radnim nazivom „Samoubistvance“. Obećavaju pregršt hitova. A do tada poslušajte neke i sigurni smo da ćete postati njihovi fanovi:

A tu je i čuvena "Mačka"... mada proporučujemo i "Hipsterku", "Zvonka Bogdana"...