Poznati, vesti

Modni kreator Saša Vidić odbio je da učestvuje u humanitarnoj akciji "Ice Bucket Challenge" (Ledeni izazov) i zahvalio se svim svojim prijateljima koji su ga nominovali da se priključi.

On je na svom Facebook profilu objasnio i razloge zbog kojih se odliučio na takav potez, iako su ga mnogi prijatelji nominovali kako bi se priključio humanitarnoj akciji koja za cilj ima prikupljanje humanitarne pomoći za obolele od obolele amiotrofične lateralne skleroze. Vidić je iskritikovao domaću javnost i obrazložio razloge svog odbijanja veoma interesantnim statusom:

"Dragi prijatelji i svi vi koji me pozivate na polivanje, ovim putem vas obaveštavam da ja to zaista ne želim! Ne sumnjam da neki od vas meni vrlo bliski nisu to uradili iz humanosti, no kako vreme kako vreme odmiče, kao i u svemu u ovoj zemlji, cela ova akcija je dobila smešan ton, od starleta preko političara do kriminalaca... Otkud tako duboko usađen humanizam u nas? Ili je samoreklama najbolje rešenje, pa makar njih 99 odsto nikad nisu čuli za ovu bolest, ja da sam juče umro ne bih znao! Pitam se ima li u Srbiji ljudi koji boluju od iste? Sem što ste "probudili svest" nas neupućenih, jeste li nešto sem Instagrama donirali? Dok ste se sređivali i pripremali pozadine ispred kojih se polivate komotno ste mogli tih par sati volontirati u Obrenovcu i tako zaista pomoći nekom! Globalno ili lokalno svest budim sam... Hvala na razumevanju", napisao je Saša Vidić na svom profilu.

 

beogradnocu.com