Kolumne, vesti

Iako može zvučati čudno, ali kosa zaista puno toga govori o dami. Oblik, dužina, tekstura i boja su karakteristike na osnovu kojih možemo da stvorimo grubu sliku o nečijoj ličnosti. U nastavku slede neke osnovene veze između frizure i karaktera osobe.

Dužina kose
Američko izdanje magazina Kosmopolitan došlo je do podatka da čak 74 odsto muškaraca smatra devojku sa dugom kosom atraktivnijom od vlasnice kratke frizure. Čak četiri ženske karakteristike dovode u vezu sa dugom kosom: seksi, mlada, zabavna i materijal za ženidbu.

Među muškarcima vlada mišljenje da je duga ravna kosa, bilo plava, crna ili crvena, najseksepilinja ženska frizura. Asocira na glamur, a nose je mnoge poznate dame od vojvotkinje od Kembridža do Kim Kardašijan.

Srednja dužina kose ukazuje na to da ste inteligentni i dobroćudni. Prema pisanju stranih medija, kratka kosa oslikava muškost, kao što dugi i sjajni uvojci sugerišu na mladost i plodnost. Dok jedno drugo istraživanje žene sa kratkom kosom svrstava među samouverene i smele.

Boja kose
Dame koje vole da eksperimentišu sa zlatnim i svetlijim tonovima, šalju poruku da su neobične, pune samopouzdanja i zabavne. Međutim, s obzirom na to da je sve više starijih žena koje se farbaju u plavo, ova boja nema više tako jaku simboliku mladalačkog duha.

Šiške
Kada je reč o šiškama, one na stranu smatraju se najklasičnijim. One otkrivaju osobu mladalačkog i veselog duha, a opet orijentisanu na posao i karijeru.
Ravne šiške preko celog čela simbol su visoke mode, nose ih osobe čvrstog karaktera sa direktnim pristupom u komunikaciji.

Tekstura
Žene sa blago talasastom i uvijenom kosom smatraju se najpristupačnijim, brižnim, a u poslovnom svetu najpouzdanijim partnerom. Prirodnu kosu mnogi smatraju najseksepilnijom. One sa striktno ravnom kosom, peglanom, manje dolaze do izražaja, a smatraju se ozbiljnijim i efikasnijim.

Na kraju, najbolja stvar u vezi sa vašom kosom, bilo ona plava, smeđa, uvijena ili ravna, jeste to što uvek možete da je promenite.

 

beogradnocu.com