vesti

Koja vrata vam ulivaju najviše poverenja?

Ako želite da saznate nešto više o svojoj ličnosti rešite ovaj jednostavan, kratki test. Nudimo vam deset različitih vrata, a vi izaberite jedna koja biste najradije otvorili, odnosno ona koja vam ulivaju najviše poverenja. To bi moglo otkriti nešto o vama i vašem tipu ličnosti.

Vrata broj 1
Vi ste zabavna osoba koja ceni jednostavnost i lakoću. Volite da ugađate drugima, ali i sami da uživate u sitnim luksuzima kao što su fino posuđe, mirišljave dizajnerske sveće… Vrlo verovatno gajite ljubav prema putovanjima i drugim kulturama. Želite svima sve najbolje i uvek se trudite napravite dobru atmosferu među ljudima. I baš zato imajte na umu da, ukoliko vam je ponekad potrebna pomoć ili podrška, sasvim je u redu da je zatražite od drugih.

Vrata broj 2
Vi ste jednostavna osoba koja ne voli da komplikuje u životu. Želite da sve oko vas bude čisto i savršeno, ali se zapitajte da li se toliki trud i isplati. Da li osećate da vam nešto nedostaje? Puno energije trošite na svoja lična postignuća i poslovne uspehe, da ne govorimo o priznanjima poput diploma i sertifikata na zidovima. Međutim, da li ste se na tom putu vi i razvili? Živeti kvalitetno znači pronaći ravnotežu. Zato, okružite se pozitivnim stvarima i priuštite sebi nekoliko ludih pustolovina. Iznenadite sami sebe izborima koji uključuju rizik i napustite već utabana staze.

Vrata broj 3
Svojom neobičnom ličnošću lako privlačite ljude oko sebe, iako retkima dopuštate da vas istinski upoznaju. Mnoge stvari idu vam od ruke i umetnički ste tip koji se izražava na mnogo načina. Imate sposobnost da iz ničega stvorite nešto. Buvljaci i sajmi antikviteta nisu vam strani, kao ni sposobnost da stare i možda neupotrebljive stvari učinite novim i zanimljivim. Cenite svoj prostor, pa se često nađete zatvoreni u njemu. Ne zaboravite da ponekad izvirite iz tajnog skrovišta i spustite se na zemlju, uživate u životu ispod oblaka.

Vrata broj 4
Vi ste stara duša sklona dramatizovanju. Imate snažne umetničke pretenzije i rado se izražavate kroz pisanu reč, muziku, likovnost ili nešto drugo. Znate da budete kontradiktorni, i čak u trenucima najveće otvorenosti prema drugima zadržavate puno stvari za sebe. Imate bogat unutarnji život, ali većinu misli proisteklih iz njega ljubomorno čuvate. Iako vam je to teško, probajte koji put  da podeliti neke svoje nedoumice s drugima. Ne samo da ćete se osećati bolje, već ćete se lakše uhvatiti u koštac s vlastitim perfekcionizmom i potrebom da svakom loncu budete poklopac. Ipak ste društveno biće koje mora da komunicira sa svojom okolinom.

Vrata broj 5
Važno vam je da budete deo ekipe i da svojim radom doprinosite u svakoj situaciju. Srećni ste kad stvari idu svojim tokom, a najviše vas ispunjava lična produktivnost. Takva narav razvila vam je određenu visinu samosvesti, ali pokušajte da ipak stanete na loptu. Osluškujte svoje telo. Da li je vreme za odmor? Možda ponedeljak ne bi trebao da bude početak radne sedmice, već prilika da se jednostavno osećate odlično u vlastitoj koži. Nađite vremena da pronađete stvari u kojima uživate, a da nisu delom vaše rutine. Istražite sami sebe, čak i pod cenu opuštanja koje vam je toliko strano. Sve se stigne, i za sve ima vremena.

Vrata broj 6
Pouzdana ste osoba sa okom za detalje. Drugi vas shvataju kao staloženog pojedinca koji vodi brigu o svojoj slici u društvu. Međutim, jednim delom skrivate vlastitu neuravnoteženost. Vaš stan ili automobil najverovatnije grca u neredu. Imate i sklonost destruktivne samokritike, posebno u teškim trenucima kad sebe krivite za neuspehe. Sigurno vam nije lako da živiti na tako udaljenim polovima zato nađite vreme za odmor i opuštanje. Život nije samo briga za druge i svet nije uvek okrenut prema vama. Šta želite od sebe? Kako mislite da to postignete?

Vrata broj 7
Jednostavni ste minimalist koji uvek ima nešto važno da uradi. Stalo vam je do drugih i često im posvećujete vreme koje bi zapravo trebalo da pripadne vama. Vrlo ste osećajni i volite da ste okruženi stvarima koje vam nešto znače. Porodica i prijatelji su vam na prvim mestima u životu i sve bi napravili za njih što možete. Međutim, ponekad bi trebalo da mislite više na sebe. Iako možda imate važnu ulogu u porodici ili karijeri, nemojte izgubiti sebe. Svaki je dan prilika da se oblikuje budućnost kakvu želite. Shvatite da se lepe stvari događaju svima i da vi isto niste izuzetak.

Vrata broj 8
Vaša zaigrana i vesela ličnost pozitivno utiče na vaš izgled i ponašanje. Iako se svemu lako prilađovate, imate problema sa samopouzdanjem i skloni ste anksioznošću. Neorganizovani ste, a kad imate većih problema u životu, ne znate otkud bi ih počeli popravljati. Uprkos tome, ponosni ste na svoje uspehe i trebalo bi da ih cenite više. Posvetite vreme sebi i prihvatite svoje mane i naučite da volite sebe. I nikako nemojte ignorisati ljude u svojoj blizini koji bi vam mogli pomoći. Život je lakši kad nismo sami.

Vrata broj 9
Dovitljivi ste i imate rešenje za svaku poteškoću. Vešti ste u rešavanju problema, a štedljivost vam je velika vrlina. Cenite jednostavnost i kroz život kročite držeći se osnova u svim poljima. Zašto bi vam trebalo išta drugo? Lako vas je voleti i zadovoljiti, a najdraže vam je kad svoje sposobnosti koristite za pomoć drugima. Ipak, nemojte se osećati inferiorno ukoliko neko vama pruži ruku i napravi nešto što sami niste mogli.

Vrata broj 10
Kao osoba cenite stabilnost i uigranost životnih navika. Drugi mogu računati na vas, znajući koliko volite kvalitet i detalje. Svemu pristupate s prethodnom analizom i retko se kad nađete u situaciji bez plana. Sigurnost i podrška su vam na prvom mestu u svim sferama života. Čak i kad postignete više od očekivanog, osećate se pomalo neugodno što rezultat nije bio unutar očekivanja. To posebno vredi kad nemate puno koristi od viška. Vrlo verojatno imate i umetničku stranu, ali potisnuli ste je iz nekih razloga. Na primer, volite da slušate muziku, ali nikad ne biste sami uzeli instrument u ruke. Svoje probleme držite za sebe i nemate običaj da se poveravate drugima. Međutim, nemojte se zatvarati. Nije protiv zakona da pokažete svoju narav, kao i svoje slabosti.

 

beogradnocu.com