Koncert, Magazin, Nova godina, Poznati, Zanimljivosti

Seka Aleksić Nova godina - Da je Seka Aleksić doček Nove godine 2022 već dogovorila ne treba ni da čudi, obzirom da je u pitanju jedna od najvećih zvezda na prostoru Balkana kada se govori o folk muzici. Naime, za ovogodišnji doček Nove godine Seka Aleksić je dogovorila nastup u najvećem event centru u Beogradu. Reč je o Belexpo centru koji se nalazi u okviru hotele Holiday Inn na Novom Beogradu. Verovali ili ne karte za ovaj doček su već puštene u prodaju. Ekskluzivnu prodaju karata za predstojeći događaj Seka Aleksić Nova godina 2022 Belexpo centar vrši portal Beograd Noću. Vaše karte već sada možete poručiti pozivanjem našeg korisničkog call centra na dobro poznat broj telefona +381 62 34 34 33, ili online na stranici Belexpo centar Nova godina na kojoj se nalazi sve vezano za ovaj doček. Pored ovog sjajnog dešavanja, koje slobodno možemo da nazovemo i Seka Aleksić koncert godine, kompletnu ponudu svih dočeka koji postoje možete videti na stranici doček Nove godine 2022 Beograd i za svaki od njih zahvaljujući našem portalu brzo i lako rezervisati svoje mesto i kupiti karte.

Seka Aleksić Nova godina

Seka Aleksić biografija

Seka Aleksić godište - 1981. (horoskopski znak bik, rođendan 23. aprila)

Seka Aleksić je rođena u Zvorniku u istočnom delu Republike Srpske u Bosni i Hercegovini. Dete je iz mešovitog braka. Otac Milorad je pravoslavne vere, dok joj je majka Ibrima muslimanka. Otac joj je radio kao vozač, a majka je radila u fudbalskom klubu Drina. Ima starijeg brata Nežada. U javnosti se spekulisalo da je njeno pravo ime Zuhra. Međutim Seka je to demantovala rekavši da se ne stidi svog porekla i da joj je pravo ime Svetlana, a da je drugačije da to ne bi krila. Talenat za muzikom je ispoljavala još kao mala, tako što je u osnovnoj školi nastupala kao solista u horu. Roditelji su joj se razveli u tom periodu, a ona je sa starijim bratom nastavila da živi sa majkom. Kada je počeo rat u Bosni sa majkom i bratom se 1992. godine seli u Srbiju. Prvobitno u Banju Koviljaču, a potom u Lipolist - malo selo kraj Šapca. Kako je tročlanu porodicu izdražavala samo majka, u izbeglištvu su živeli u siromaštvu. Da bi pomogla svojoj majci sa samo četrnaest godina je počela da peva u jednoj lokalnoj kafani. Po završenoj osnovnoj školi upisuje srednju Poljoprivrednu školu u Šapcu. Međutim, ubrzo je napušta sa željom da se u budućnosti samo pevanjem bavi. Majka se tom njenom odlukom žestoko protivila. Da bi smirila majku upisuje kurs za ženskog frizera.

Seka Aleksić je nešto ozbiljnije muzikom počela da se bavi u Bijeljini u kojoj je sve do 2000. godine nastupala sa bendom Strogo poverljivo. Nakon toga odlazi u Švajcarsku u kojoj je nastupala u raznim klubovima i diskotekama dve godine. Zatim se 2002. godine vraća u Srbiju, i tada je nastupila sa svojom prvom pesmom ''Idealno tovja'' na festivalu narodne muzike Moravski biseri u Ćupriji. Tom prilikom osvaja nagradu publike. Upravo se taj nastup Seke Aleksić uzima kao zvaničan početak njene uspešne karijere koja traje i dan danas.

Seka Aleksić koncert

Seka Aleksić pesme

Iste te godine Seka Aleksić izbacuje svoj prvi album, takođe pod istim nazivom "Idealno tvoja", a sve pesme na tom albumu su:
1. Opet
2. U kafani punoj dima
3. Ne, nije
4. Ko ta čaša
5. Jer takva sam se rodila
6. Da sam muško
7. Sve je laž
8. Izdajice
9. Nemoj doći, ne
10. Idealno tvoja

Odmah sledeće godine objavljuje drugi album "Balakan" (2003. godina), a pesma Crno i zlatno joj je donela veliku popularnost:
1. Crno i zlatno
2. Ne ostavljaj me samu
3. Oči plave boje
4. K'o da sutra ne postoji
5. Jedna više
6. Idi lepi moj
7. Balkan
8. Šta je bilo, bilo je
9. Dan od života
10. Dim srca mog

Album "Dođi i uzmi me" (2005. godina):
1. Dođi i uzmi me
2. Kada čujem korak tvoj
3. Iskoristi moje mane
4. Sviđa mi se tvoja devojka
5. Moje prvo neverstvo
6. Svi tvoji milioni
7. Gde sam ti ja
8. Za ljubav mobilna
9. Početak kraja
10. Otrovnica

Album "Kraljica" (2007. godina):
1. Kraljica
2. Aspirin
3. Boli stara ljubav
4. Poslednji let
5. Nije ona ta
6. Milostinja
7. Hirošima
8. Tesna koža
9. Impulsi
10. Sokole moj
11. Reci gde smo mi

Pesma Aspirin je verovatno najveći hit u karijeri Seke Aleksić. A mnogi smatraju da je upravo album Kraljica najbolji album u njenoj karijeri.

Na sledećem abumu "Slučajni partneri" koji je izašao 2009. godine se našlo čak 15 numera:
1. Slučajni partneri
2. Što je bilo moje, njeno je
3. Nije za mene
4. Ja tuđe usne ljubim
5. Idi pre jutra
6. Ako me voliš pusti me
7. Idi s njom
8. Neka nova ljubav
9. Dva srca na zidu
10. Milo za drago
11. Rođena s vukovima
12. I u vatru, i u vodu
13. Devet dana
14. Ja nisam nešto slatko
15. Na kraju sveta

Posle samo pet snimljenih albuma Seka Aleksić je imala toliko hitova da je mogla da izbaci kompilaciju "The Best Of" koja je svetlost dana ugledala 2011. godine.

Album "Lom" (2012. godina):
1. Lom, lom
2. Ale, ale
3. Kažu svi
4. Laka meta
5. Jednom tvoja srećna nikada
6. Briga me
7. Kučka
8. Rođena da budem druga
9. Sudbino reci
10. Moli me

Album "Lek za spavanje" (2015. godina):
1. Crveni ruž
2. Ranjeni lav
3. Lek za spavanje
4. Dobri druže moj
5. Ti se hrani mojim bolom
6. Brada od tri dana
7. Nemoj sa njim
8. Odiseja
9. Ti se hrani mojim bolom (remiks pesma, duet sa Ša)

Album "Koma" (2017. godina):
1. Koma
2. Doktore
3. Evo
4. Fine i poštene
5. Poludela
6. Haljina na pruge
7. Ti i ja smo par
8. Boca plina
9. Flaster

Između albuma koje je objavljivala Seka Aleksić je snimala i popularne singlove koji se nisu našli ni na jednom albumu, a to su: Tamo gde si ti, Šampione, U mraku, Mamurna, Brodolom, Chivas, Crnooka. A posle najnovijeg njenog albuma iz 2017. godine izbacuje još nekoliko pesama od kojih su neke postale veliki hitovi. Folirant, Oslobodi me, Bolja sam od zdravlja, Zakuni se u kurvu, Ništa me više ne boli, Sahara.

Seka Aleksić Nova godina (ranije)

Za doček Nove godine Seka Aleksić je ranije već jednom nastupala u Belexpo centru. Gosti su bili zadovoljni pa je iste večeri najavila da se vide za sledeći doček na istom mestu. Međutim pošto je ostala u drugom stanju te godine ipak nije nastupila. Sledeće je Novu godinu omela Korona. Tako da je sad prilika da uživate u ovom sjajnom Sekinom nastupu. Kada pričamo o Novoj godini u Beogradu, pre Belexpa ova popularna pevačica se vezuje za objekat i događaj Vila Jelena Nova godina u kojoj je imala zapažen nastup u najluđoj novogodišnjoj noći.

Seka Aleksić Nova godina

Zanimljivosti vezane za Seku Aleksić

Seka Aleksić je osvojila brojne nagrade, među kojima su se našle i Zlatni melos, Zlatni mikrofon, Beogradski pobednik za pevačicu godine i album godine, kao i mnoge druge.

Ekranizovala je video spotove za čak 29 pesama.

2005. godine je pokrenula sopstvenu modnu liniju pod nazivom Ritch Bitch, a zatim 2007. godine i drugu - Queen.

Ostvarila se i kao glumica. Igrala je lik Smokvice u filmu Srđana Dragojevića Mi nismo anđeli 3 Rokenrol uzvaća udarac. Tu je imala sreće jer je ta uloga prethodno nuđena Severini, ali ju je ona odbila. Pojavila se i u popularnoj seriji Ljubav, navika, panika u kojoj je tumačila lik Vrele Nele. A glas je pozajmila Štrumpfeti u ctanom filmu Štrumpfovi 2. Snimila je i brojene raklame u kojima je glumila samu sebe.

Udata je za Veljka Piljikića kojeg je upoznala na snimanju spota i sa njim ima dvoje dece.

Seka Aleksić koncert

Jedna je od retkih domaćih pevačica koja je uspela da napuni arenu u Beogradu. Seka Aleksić koncert je održala u punoj Beogradskoj areni 2010. godine pred 15.000 gledalaca.

Seka Aleksić slike

Definitivno je da Seka Aleksić instagram profil prati najviše ljudi kada je u pitanju jedan folk pevač sa ovih prostora. Razlog tome su pored dobrih pesama svakako i dobre fotografije, jer pevačica ulaže veliki trud i u to. Sve Seka Aleksić slike objavljene na instagramu izgledaju profi.

Seka Aleksić Nova godina