Kolumne, Razno, vesti

Seks & alkohol.

Za mnoge supstance je rečeno da pobuđuju seksualnu želju i poboljšavaju seksualni odnos. Alkoholna pića su jedan od najstarijih stimulatora libida i jedan od najčešćih afrodizijaka širom sveta. Stari rimski pesnik Ovidije u svom poznatom epu ''Ljubavna veština'' kaže da: Intoksikacija je ružna, ali pretvarati se da si pijan može biti korisno, jer nesvesno loše ponašanje tokom seksa možete okriviti na lažno pijanstvo.  Prisetimo se i Šekspirovih reči: Provocira i ne provocira, provocira želju, ali uklanja performans. 

Tako da, šta treba da znate o alkoholu i seksu?

Seksualni poriv. Mala promena u raspoloženju od alkohola pomoći će vam da se oslobodite od nervoze i budete slobodni da se seksualno izrazite. Bilo da ste u vezi ili tražite nekog za jedno veče, ako želite da začinite stvar, probajte da se opustite uz piće ili dva. To će jednostavno srušiti određene barijere. Jednostavno: primerena količina alkohola i seks koji sledi ume da bude baš zabavno.

Ograničite svoje piće. Povedite računa o tome koliko ste pića popili. Količina alkohola koja utiče na vašu seksualnu želju zavisi od osobe do osobe. Stoga je bitno da znate svoje granice.

Alkohol i žene. Alkohol ne utiče samo na muškarce. Takođe utiče i na raspoloženje nežnijeg pola. Prema istraživanju britanskog časopisa ''Nature'' iz 1994. godine, alkohol  diže nivo testosterona, što je idealno kod onih koje imaju manjak seksualne želje.

Absint. Neka alkoholna pića su posebno potentna. Absint je bio poznat po upotrebi kao afrodizijak u Evropi tkom 19 veka. Posebno je bio rasprostranjen kod francuskih umetnika i intelektualaca. Ovo alkoholno piće je bilo zabranjeno 16. marta 1915. godine zbog svoje toksičnosti.

Pivo. Pivo je najmanje moćan afrodizijak. Procenat alkohola je nizak u pivu, što znači da morate da ga popijete više da biste se ''opustili''. A to baš i nije preporučljivo.

Vino. Najbolji afrodizijak među pićima. Kažu da poboljšava ljubavne sposobnosti, posebno ako se služi sa jagodama. Uvek je bolje izabrati belo vino, naspram crvenog, jer ima više afrodizijačkih sposobnosti.

 

beogradnocu.com