Magazin, Poznati

Soraja Vučelić je, kako piše podgorički list “Dan”, a prenosi Telegraf, uhapšena sinoć (6. aprila) oko 22 sata, odmah pošto je sletela na tivatski aerodrom.

Lisice na ruke stavljene su joj po lokalnoj poternici barske policije, navodno zbog dopune iskaza i davanja dodatnih informacija u vezi sa ubistvom Baranina Armina Muše Osmanagića.

Za njom je, pre nekoliko meseci, raspisana poternica jer se nije odazvala na informativni razgovor. Vučelićeva je, kako se navodi, privedena radi prikupljanja obaveštenja, ali i zbog sumnje da prikriva važne dokaze u tom predmetu, jer se iskaz koji je dala u oktobru ne slaze sa iskazima drugih svedoka.

Podgorički list "Dnevne novine" pisao je da je starleta, navodno, sedela za stolom u hotelu "Savoj", kojem je prilazio Armin Osmanagić, neposredno pre nego što je nepoznati počinilac u njega ispalio smrtonosni metak
Crnogorska kriminalistička policija je od svojih kolega iz Beograda, zatražila hitno saslušanje Soraje Vučelić, koja je navodno bila jedan od svedoka ubistva. Osim Soraje, za istim stolom je sedelo još nekoliko Osmanagićevih prijatelja kojima je on želeo da se javi.

Inače, starleta je beogradskom MUP već ispričala da je na dan likvidacije došla u Osmanagićev kafić, kako bi pozajmila automobil “maserati” za snimanje spota i tada nije primetila da se bilo šta neuobičajeno dešava. Navela je da je sa nekoliko drugarica sedela u kafiću oko pola sata, a potom otišla, da bi posle nekoliko sati čula da je on ubijen. Takođe, ona je rekla da, iako je Osmanagića dugo poznavala, njih dvoje nisu bili previše prisni kao i da nije znala da se on bavio nekim kriminalnim aktivnostima – naveo je izvor blizak istrazi i dodaje da je Soraja izjavila da je Osmanagić uvek bio korektan prema njoj, i da joj je žao zbog svega, ali da ne može mnogo da pomogne.