Magazin, Život

Turistička organizacija Srbije predstaviće i ove godine našu zemlju na sajmu „Place2go“ u Zagrebu, od 13. do 15. marta. Pod okriljem godišnje kampanje TOS „Moja Srbija“ posetioci sajma moći će da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije, pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima i muzičkim festivalima.

Na štandu TOS, svoje ponude će predstaviti i Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Beograd, Turistička organizacija Novi Sad, STC Bajina Bašta, MK Mountain Resort, Hotel „Hotel Aquastar Danube“ i Hotel „ Galleria“, Subotica.

Dan pre početka sajma, 12. marta, Turistička organizacija Srbije organizovaće workshop – susret predstavnika hotelske industrije i turističkih agencija iz Srbije sa predstavnicima turističkih agencija iz Hrvatske. Prijavljeno je više od 20 turističkih subjekata i iz Srbije i iz Hrvatske. Workshop će biti održan u hotelu „International“ u Zagrebu.

Na osnovu zvaničnih podataka Zavoda za statistiku Republike Srbije, u 2014. godini u Srbiji je boravilo 63.779 turista iz Hrvatske, što je 19% više u odnosu na 2013. godinu. Turisti iz Hrvatske u 2014. godini ostvarili su 116.921 noćenja, odnosno 16% više. U odnosu na broj ostvarenih noćenja inostranih turista u 2014. godini, turisti iz Hrvatske nalaze se na visokom četvrtom mestu.