Magazin, Seks

Trećina žena koje varaju svoje partnere ulaze u indiskretne veze koje traju od jednog do tri meseca, a samo 19,6 odsto kaže da traži drugog partnera za avanturu koja će trajati samo jednu noć, prenosimo sa Kurira.

Oni koji su u posvećenoj vezi sa ženom koja ima od 25 do 30 godina, imaju najveće šanse da budu prevareni, jer kako je istraživanje pokazalo, u ovim godinama žene najčešće ulaze u ljubavne avanture. Kako su ispitanice u velikom procentu od 79, 2 odsto naglasile, primarni razlog za prevaru je nezadovoljavajući seksualni život sa primarnim partnerom.

Neverstvo žena je u globalnom porastu, a to je dokazala i najnovija studija sprovedena na uzorku od 10.245 pripadnica lepšeg pola. Procenat nevernica u u kasnim dvadesetim i ranim tridesetim godinama je najveći i iznosi 35,1 odsto, ali ni dame u kasnoj četvrtoj i ranoj petoj deceniji ne zaostaju i 30,4 odsto njih vara svoje partnere.

Izgleda da su neverni muškarci dobili svoju protivtežu, jer oba pola, tvrde da iako ih varaju, još vole svoje partnere.Tako je razbijen mit o tome da muškarci varaju zbog fizičkih potreba, dok žene isto to rade zbog emocija. 76,9 odsto ispitanica koje varaju partnere reklo je da ih još voli, a čak 95,1 posto njih izjavilo je da nisu zaljubljene u muškarce sa kojima imaju aferu. Samo 11,6 odsto nevernih žena reklo je da bi volele da napuste svoje stalne partnere.

"Žene dobijaju moć, prvenstveno na poslu, a tako postaju i nespremne da trpe razočaravajuć učinak svojih partnera u spavaćoj sobi. Mnogo žena radi po surovoj satnici i žonglira sa porodičnim i profesionalnim obavezama, a koliko god to stresno bilo, to je i dobra šansa da se zataškaju izleti van stalne veze. Stav prema prevari kod žena se brzo menja, one brišu tabu i prihvataju muški stav", kaže vođa ovog istraživanja Noel Brdman.