Ljubav, Magazin

 

Mora da je sama jer s njom nešto nije u redu! Koliko ste puta čuli ovu rečenicu? Na sreću, to ne funkcioniše baš tako, bar ako pričamo o jakim ženama, prenosimo s Besta.

Postoji šema po kojoj žene zavode muškarce. Obavezni su savršena haljina, crveni karmin, dobra frizura. Devojka mora biti zanimljiva, inteligentna, šarmantna, ženstvena, ali i zabavna. Ona mora da se uklopi u projekciju savršene žene iz muške vizure, mora da se bori za ljubav.

Jake žene vole sebe i ne pokušavaju ni da se približe gore navedenim standardima. Problem je u tome što takve žene ne mogu da pronađu muškarca kojeg bi mogle da vole. Onog koji se uklapa u njihove standarde i u ideju o savršenom partneru.

Žene su same jer im niko nije dovoljno dobar. Evo šta one misle i traže, prenosimo anonimne izjave.

Ne brine me da li ću te oduševiti, već da li ćeš ti zadiviti mene

Ne samo da poznajem sebe, već i volim sebe. Sada sam u fazi kada više ne preispitujem svaki svoj korak i misao. Na žalost, srećem samo frajere koji su karakterni koliko i njihovi omiljeni junaci iz akcionih filmova. Treba mi muškarac koji nema krizu identiteta. Onaj koji zna koliko vredi, a ne ponaša se kao arogantni skot.

Ne brinem zbog mojih stavova, nego zbog tvojih

Znam ko sam i šta sam. Za tebe baš i nisam sigurna. Znam za šta se zauzimam i u šta verujem. Ne tražim da muškarac misli isto što i ja, ali mi treba neko ko ima stav, koga mogu da poštujem i da od njega učim. Neću frajera koji ne ume da priča sa mnom. Ne želim da on nema mišljenje o smrti, ljubavi, globalnom otopljavanju. Treba mi neko ko će podsticati strast i vatru u meni.

Moja prošlost nije važna, ali tvoja jeste

Imam prošlost, kao i svako drugi, ali znam kako se nosim sa njom. Ne vučem je kao teret koji me sapliće, ali priznajem da je tu. Potreban mi je muškarac koji u vezu neće ući s pet tona problema Onaj koji neće misliti o svojim ranama i gubicima. Treba mi muškarac koji je ovde, koji je iz prošlosti učio, a ne vuče je sa sobom.

Baš me briga što sam sama, neću da budem s pogrešnom osobom

Znam kako da budem sama i to mi se sviđa. Neću da uđem u vezu samo da bih bila u vezi. Neću da se skrasim pored nekoga jer je bolje imati nekoga nego nikoga. Trebaju mi strast, vatra i osećaj da mi je u vezi s njim dobro skoro kao u vezi sa samom sobom.

Moj seksualni performans me ne zabrinjava, ali tvoj…

Nisam zabrinuta zbog toga kakva sam u krevetu. Muškarce odavno ne pitam kako im je bilo. Umorna sam od preispitivanja te vrste- da li je njemu bilo dobro? Njima je uvek dobro! Šta je sa mnom? S mojim potrebama? Možeš li da me navedeš da se osetim kao što se ti osećaš zbog mene? Tražim muškarca koji neće odustati kada završi. On treba da nastavi jer mu pričinjava zadovoljstvo kad ja uživam. To je frajer koji ne misli da je seks gotov kada se zadovoljio.