Poznati, vesti

Omiljeni lik iz dečijih crtanih filmova "Sunđer Bob Kockalone" je "nasilnik koji kvari dečije umove," smatraju kazahstanski političari i stručnjaci, prenose tamošnji mediji.

Nakon što su odgledali nekoliko epizoda, službenici kazahstanskog Ministarstva obrazovanja savetuju roditeljima da ne dopuste deci da gledaju poznati animirani crtani film u produkciji "Nicklodeon-a". Smatraju da Sunđer Bob stvara kulturu huliganstva, nasilja i nasilničkog ponašanja.

Predsednica Odbora za zaštitu prava deteta Zabira Orazalieva, rekla je da crtani lik "ima negativan uticaj na umove dece".

Dodala je i da Sunđer Bob redovno nanosi nasilje drugima u svojoj zajednici i čini se da uživa u tome, a to štetno utiče na decu.

"To šokantno ponašanje ostaje u detetovom umu i utiče na to da se i sami tako ponašaju," kazala je.

sundjer-bob11

Ako do sada niste gledali avanture Sunđer Boba, evo šta se tu događa:

"U dubinama tihog okeana u Koralovu živi sunđer po imenu Sunđer Bob Kockalone. On živi u ananasu sa svojim ljubimcem pužem Gerijem. Međutim, Sunđer Bob ima jednu veliku manu – sa neverovatnom lakoćom upada u nevolje. Čak i ako propusti da razbesni svog nervoznog komšiju Lignjoslava, upašće u nevolju sa svojim najboljem prijateljima, morskom zvezdom Patrikom i vevericom Sendi."

 

beogradnocu.com