Magazin, Seks

Slanje sopstvenih golišavih fotografija postalo je trend čak i kod slavnih. Naučnici su istraživali zbog čega se to događa...

"Kada znaju da su poželjne, žene se uzbude," tvrdi Marta Meana, klinički psiholog, predsednica Istraživačkog udruženja seksualnih terapeuta.

"Podaci pokazuju da način na koji žene doživljavaju same sebe jeste bitan faktor u njihovom seksualnom iskustvu i seksualnom životu uopšte, kao i da to utiče na potrebu da dominiraju nad partnerom."

Istraživanje

Skorašnje studije utvrdile su da kod više od polovine žena seksualne fantazije jesu odraz želje da budu neodoljive muškarcima. U jednoj od takvih studija 47 odsto žena reklo je da fantaziraju o sebi kao o striptizetama, ženama iz harema, a oko 50 procenata žena fantazira o seksu s više od jednog muškarca.

Dr Meana, koja je vodila istraživanje, smatra da je neophodno više istraživanja u području erotizma.

"Ovo malo podataka što imamo ukazuju na to da erotizam ne možemo povezati sa onim što nam drugi govore da treba da radimo. Naprotiv, erotizam se povezuje sa ličnim željama slabijeg pola."

Popularizacija "pametnih" telefona sa kamerama sve više i više raste u poslednjih par godina. Množe se fotografi, ali i umetničke fotografije slavnih ličnosti koje više otkrivaju nego što sakrivaju.

Sajtovi koji objavljuju amaterske "selfije" postigli su ogroman uspeh i uglavnom kao izvor koriste Fejsbuk i ostale društvene mreže.

Ovakvo ponašanje nije redak slučaj ni kod muškaraca, što istraživači povezuju sa genetikom - navodno su takav nagon nasledili od svojih primitivnih predaka.

Naime, kako bi pokazali interesovanje za seks, majmuni su ženkama pokazivali svoje penise.