vesti

Nezaobilazni priručnik svakog ozbiljnog svetskog putnika.

Tim mladih Beograđana, na čelu sa mladom Zvezdanom Bajić, pre nekoliko dana je lansirao novi sajt koji funkcionise kao Tripadvajzer za taksi nišu, a koji nudi informacije o taksi službama u više od 300 gradova sveta. Sajt možete pogledati na www.myworldtaxi.com.

Prethodnih 8 meseci ova ekipa je radila na tehnološkom razvoju samog projekta, kao i na prikupljanju tačnih i proverenih podataka o taksi službama u svim većim svetskim metropolama. Stupivši u kontakt sa više od 6.000 lokalaca u gradovima od Nju Jorka, preko Buenos Airesa do Tokija, kreirali su najveću bazu podataka o taksi službama na svetu, i ovim napravili nezaobilazni priručnik za svakog ozbiljnog svetskog putnika.

Poznato je da različite aplikacije koje pariraju tradicionalnom konceptu taksi službi, okupljaju pojedinačne taksi vozače i rade van svake regulative, stvarajući prostor za anarhiju i nepouzdanost. Za razliku od njih, MyWorldTaxi.com tim ističe da prednost njihove ideje leži u saradnji sa tradicionalnim taxi kompanijama, sa kojima će stvoriti jedan moderan, fleksibilan i pouzdan sistem.

my world taxi

Trenutno na sajtu možete videti koje su to registrovane taksi službe u 300 svetskih gradova, koje pogodnosti svaka od ovih taksi službi pruža (da li vozači govore engleski jezik, postoji li mogućnost plaćanja kreditnom karticom, da li su vozila opremljena WiFi urađajima, da li se naplaćuje prtljag, itd.) i najzad, izabrati onu koja je u skladu sa vašim potrebama i preferencijama. Svaka taksi služba ima svoju ocenu dodeljenu od strane korisnika, te možete videti koje su službe najpouzdanije i najbolje rangirane. Takođe, i vi možete doprineti unapređivanju sajta i relevantnosti podataka tako što ćete i sami rangirati taksi službe koje ste koristili, bilo u svom gradu ili inostranstvu.

Na MyWorldTaxi.com sajtu imate priliku da pročitate lokalne savete koje treba imati na umu pri korišćenju taksija, skreće se pažnja na moguće prevare i savete kako da iste zaobiđete. Na raspolaganju vam je i kalkulator cena, koji se ističe kao jedna od najkorisnijih alatki na sajtu. Dovoljno je da unesete svoju početnu i krajnju destinaciju, odnosno adresu u određenom gradu i kalkulator će automatski preračunati koliko će vas koštati vožnja.

Tim trenutno radi na razvoju mobilne verzije sajta, a tokom godine će lansirati i aplikaciju sa mnogo novih funkcionalnosti, uključujući i opciju bukinga taksi vozila.