Razno

Nemački proizvođač sportske opreme, adidas najavio je da će od 2016. godine u svoj asortiman uvesti i proizvode napravljene od recikliranih materijala, zahvaljujući saradnji sa “Parley for the Oceans”, grupom posvećenoj podizanju svesti zagađenosti svetskih okeana.

U planu je da se do početka sledeće godine kreiraju materijali od recikliranog plastičnog otpada iz okeana, koje će adidas koristiti u izradi svojih proizvoda i na taj način doprineti projektu očuvanja životne sredine i zaštiti okeana. Zajedno, adidas Grupa i udruženje „Parley for the Oceans“ najavili su razvoj dugoročnog programa saradnje u borbi za zaštitu životne sredine, koji će imati tri segmenta: komunikaciju i edukaciju, istraživanje i inovacije i direktnu akciju protiv zagađenja okeana.

- Naši okeani su pred uništenjem i ostalo je vrlo malo vremena da ih spasimo. Niko ne može da reši ovaj problem sam. Svako od nas treba da bude deo ovog rešenja, a međusobna saradnja je magična formula – izjavio je Ciril Guč osnivač „Parley for the Oceans”. – Vrlo smo uzbuđeni zbog saradnje sa adidasom. Nećemo se fokusirati samo na stvaranje nove generacije dizajn koncepta, tehnologija, materijala i proizvoda, već ćemo u ovu akciju uključiti kupce, sportiste, dizajnere, glumce, muzičare i stručnjake iz oblasti zaštite životne sredine. Svi zajedno imaće priliku da iznesu svoje ideje i učestvuju u osmišljavanju inovativnih proizvoda popularnog sportskog brenda.

U prvoj direktnoj akciji, adidas Grupa je odlučila da postepeno ukine upotrebu plastičnih kesa u svojim maloprodajnim objektima.

Zagadjeni okeani 2