Magazin, Zanimljivosti

Nakon što joj je dosadilo da bude sama šest godina, Britanka Grace Gelder, koja je po profesiji fotograf, zaprosila je samu sebe na klupi u parku, a potom organizovala svadbu za 50 gostiju i postala prva osoba u Velikoj Britaniji koja je u solo-braku.

Grace je ispričala za Guardian kako ju je za ovaj potez inspirisala pesma "Isobel" od Bjork, konkretno stih, "moje ime je Isobel, venčana za samu sebe". Kako sama tvrdi, nije imala nikog u svom životu već šest godina, a za to vreme jedina osoba koja je uvek bila tu za nju i s kojom je ostvarila super odnos jeste ona sama. Jednostavno, u sebi samoj pronašla je osobu s kojom će biti do kraja svog života.

Odabrala je venčanicu, prsten, napisala zavete i venčala se u seoskoj kuću u ruralnom delu Devona pred svojom sestrom i prijateljima. Svoj bračni status zapečatila je poljupcem svog odraza u ogledalu.

70a9343a-a7dc-4e50-b2c5-a5d7ba5ddc37-460x276

- Neki su imali komentara, rekli su da je to malo narcisoidno, to što sam izjavila ljubav samoj sebi. Međutim, nakon buđenja samosvesnosti putem meditacije i plesa samosvesnosti, izgradila sam sjajnu vezu sama sa sobom. Jednostavno, ovim činom dala sam sebi obećanje da ću da više rizikujem, bez obzira šta mi kaže srce - ispričala je Grejs, koja nije odbacila mogućnost da se jednog dana uda za nekog drugog.

- Kada sam rekla porodici i prijateljima da planiram da se udam sama za sebe, baka mi je rekla "ti uvek smisliš nešto novo Grace". Roditelji su već navikli na takve stvari od mene pa su samo rekli da se oni slažu sve dok me to čini srećnom - ispričala je Grace.

Grace je na venčanju izrekla svoje zavete u kojima je sama sebi obećala da će više rizikovati.

- Jedna prijateljica u 50-oj godini mi je rekla da je ovo jedno od najboljih venčanja na kojem je bila. Bila sam jako zadovoljna kada mi je to rekla. Moj status, iako ništa ne znači u skladu sa zakonom, dao mi je osećaj jasnoće. Jasnije osećam da li nešto vredi slediti ili ne - rekla je Grace.

 

Izvor: The Guardian

beogradnocu.com