Kolumne, Ljubav, vesti

Uzbuna: Bivša je još uvek u igri! Na početku ste veze i sve vam je jasno: Apolon je ružniji brat vašeg partnera, šta god da kaže vi biste ga nominovali za Nobela, kad se osmehne vi se smejete, kad vas pogleda sve okolo nestaje. Toliko je tema na koje želite da pričate, iskrenosti nema kraja, sve što je bilo je tako bledo u poređenju sa ovim vatrometom osećanja. Tako dođete i do bivših veza (koje, normalno, služe samo da uvidite koliko ste sad srećni).
Ali, niste se ni osvestili a evo i nje – bivše! Zato evo i 7 znakova za uzbunu koja jasno ukazuju da vaš dragi nije preboleo bivšu.

1. Stalno spominje bivšu partnerku: sad razumete šta znači izreka „bilo, ne povratilo se“! Čak i kada je pominje u negativnom kontekstu to jasno govori da mu ne izbiva iz glave, a verovatno ni iz srca.
2. Upoređuje vas s njom: ovo tolerišite u prvih 48 sati vaše veze. Posle toga mu jasno stavite do znanja da je njegova bivša u vašim razgovorima „persona non grata“. Jer, čak da poređenje ide vama u prilog to vašu vezu neće učiniti vatrenijom niti vas zadovoljnijom.

3. Nastavlja druženje s njom: naravno da među njima više nema ničeg i da su sada samo prijatelji! A vi ste savremeni i ne pada vam na pamet da ograničavate slobodu svog dragog. Međutim, ako ne uspete da mu pojasnite da bi vam značilo da neko vreme proredi susrete sa bivšom ili da se nalazite u troje, budite sigurni da vi niste „devojka tog i tog“ već „NOVA devojka tog i tog“. Dok stara, tj. bivša ne zauzme pravo mesto koje joj je i do sada pripadalo.

4. Kontinuirano je zove: dvoje bivših ljubavnika koji su jedno drugo preboleli zaista nemaju razlog da budu na otvorenoj telefonskoj liniji. Povremeno je možda i stvar vaspitanja, ali svakodnevno zivkanje je jasan znak da još imaju šta da kažu, moguće i tim pre što ste se vi „isprečili“ između njih.
5. Pozove vas njenim imenom: Jednom! Ako se desi - oprostite mu samo jednom i samo ako se vaša veza meri jednocifrenim brojem dana. Sve vam je jasno.

6. Vodi vas na „njihova“ mesta: primećujete da se šetate istim ulicama, da odmarate uvek na istoj klupi, da pijete kafu tamo gde ga kelneri dobro znaju, a vas znatiželjno gledaju. Raspitajte se! Ako su to „njihova“ mesta vi ste tek privremena zamena, spomenik njegovom egu, rame za plakanje, šta god...ali ona druga je ona prva i prava za njega.

7. Smeta mu ako je bivša u novoj vezi: ako vam skrušen i nezadovoljan saopšti da je bivša našla dečka – prosvetlite ga! I on je u novoj vezi i to baš sa vama. Ako se tužno osmehne („to nije za poređenje“) ili se načisto iznenadi („ti ovo zoveš vezom?!“) bežite gde vas noge nose.
Nikada nećete biti njegova bivša jer po njegovom poimanju nikad niste bili njegova sadašnja!

 

Foto: youqueen.com

beogradnocu.com