vesti

Vesko Vučković ekskluzivno.

Vesko Vučković bend žari i pali svakog petka u klubu Box. Ovi momci pevaju i svojom harizmom napune svaki klub. Svaki, koji oni izaberu, jer ovi momci pevaju samo u klubovma koji okupljaju fine ljude, barem nam je tako rekao frontmen, Vesko Vučkovć.

Upravo smo sa Veskom bili na kafi i saznali svakave stvari, sitnice od kojh će vas, budite sigurni barem polovina veoma iznenaditi. Vesko je punih dvanaest godina svirao klarinet u Filharmoniji. Dakle, govorimo sa muzičarem koji se školovao za svoj posao. Upravo zato je veoma cenjen i među ostalim kolegama.

Kako su bendovi postali popularniji nego prethdnih godina, mnogi se odlučuju da okupe dobre muzčare i započnu. Kako si ti uopšte došao na ideju da osnuješ bend?

Vesko Vučkovć bend je moj projekat. To je firma u kojoj ima zaposlenh koji sviraju. Mi nismo grupa entuzijasta koji su rešli da se okupe i počnu da pevaju. Svi su kvalitetni i odabrani su zbog tih kvaliteta.

Pitali smo ga, kako se oseća kada izađe na klupski podijum nakon toliko vremena provedenog u Filharmoniji?

Osećam se odlično sa svojim bendom, zaista. Već četiri godine pevam u klubovima, to  je prelep osećaj. Radimo samo dva dana, i to vkendom u klubovima, to nam je mera. Tačno je da je drugačije od mog ranijeg posla, ali ono za šta sam se opredelio i Filharmonija nisu mogli zajedno.

Uskoro tvoju publiku čeka  iznenađenje?

Da. Za dva meseca treba da izađe  moj prvi album. Dosta smo radili na tome. Izabrao sam najbolje ljude u svom poslu. Muziku komponuje Miloš Mihajlović, tekstove piše Dragan Brajović Braja, sve u svemu album će imati osam pesama i mislim da će biti po ukusu ljudi koji cene naš rad.

Kakva muzika očekuje tvoju publiku? Hoće li biti brzih pesama ili balada?

Prvo moram da kažem da će biti isključvo pop - rok pesama, bez koketiranja sa narodnjacima. Biće tu brzih pesama i naravno balada. Zaista verujem u ovaj projekat i ovom prilikom moram da se zahvalim Vladi Georgijevu koji je prokrčio put za ovu vrstu muzke u Srbiji.

Da li bi nam ispričao neku anegdotu sa tvog nastupa?

Hmm, pa da. Jedno veče na nastupu sam, kao mnogu puta ranije, dok izvodimo pesmu "Neko te ima noćas" od Van Goga, malo imitirao i karikirao Đuletovo "R". U jednom trenutku je prišao vlasnik kluba i rekao "Pa nemoj bre, tu je Đule". Naravno pošto je Đule potpuno cool lik i čovek koga poštujem, samo se nasmejao. Ja sam ga odmah pozvao na binu i sve je ispalo super. Čak je i on otpevao jednu pesmu.

Ne možemo da ne iskoristmo priliku i da te ne pitamo, da li si zaljubljen?

To će bti moja tajna.

Kako na tu tvoju tajnu reaguju obožavateljke?

Obožavateljki uvek ima i dobro plivam u tim vodama.

Vesko Vuckovic

Rastali smo se uz obećanje da će posetioci sajta beogradnocu.com imati priliku da vide deo atmosfere sa promocije njegovog albuma, a do tada Vesko Vučković sa svojim bendom zakazuje sastanak sa svima vama koji volite njegovu muzku već sutra u klubu Box. Pogledajte kako je bilo petkom i rezervišite svoje mesto na vreme.

 

beogradnocu.com