Magazin, Najave

Jedan od najvećih rok bendova svih vremena "Whitesnake" uključio je i Beograd u raspored svoje nove svetske turneje. Na ovoj turneji promovisaće novi “The Purple Album” koji zvanično izlazi 19.05.2015.

Kao što već verovatno znate, Dejvid Koverdejl je odlučio da snimi album sa svojim omiljenim pesmama koje je otpevao u periodu od 1973. do 1976. godine. Te numere prvobitno su uvrštene u Deep Purple albume ”Burn” , ”Stormbringer” i “Come Taste the Band” i predstavljaju vrhunac Coverdaleove saradnje sa legendarnim gitaristom Richieom Blackmoreom.

’’Ovaj album izdajem u znak ogromne zahvalnosti prema grupi Deep Purple’’ kategoričan je David. ’’Kao što sam nedavno rekao Richieju – vi momci ste me poveli na neverovatno muzičko putovanje koje još uvek traje i blagosloven sam što sam vas imao za učitelje! Jedva čekam da otpevam ove divne pesme uživo i uplovim s fanovima u Purple magiju!’’
S obzirom da se harizmatični frontmen prvi put predstavio beogradskoj publici baš u hali Pionir davne 1975.godine, rešili smo da obeležimo jubilej – 40 godina od Purple koncerta. Stoga će Coverdale i Whitesnake 22.novembra 2015 u Pioniru podsetiti publiku na čuvene Deep Purple hitove - ”Burn”,”Stormbringer”,”Soldier of Fortune”,”The Gypsy”, ‘’Sail Away’’ kombinujući ih sa svojim mega hitovima - ”Here I go Again”,”Fool For You Loving”,”Still Of The Night” i ”Is This Love”.

Ulaznice za ovaj spektakl se, kao i za sve koncerte svetske turneje, puštaju u prodaju 17.04.2015, a kod nas se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima – www.eventim.rs – po sledećim kategorijama:
Parter: 2.500,00 dinara
Tribine: 2.990,00 dinara
Fan Pit: 3.500,00 dinara (ograničen tiraž na 1000 ulaznica)

Pogledajte kako je to izgledalo u Beogradu na jednom od koncerata: