Kolumne, vesti

Kako je istakao Tesla u jednom intervjuu, žene kakve je obožavao su nestale, a zamenile su ih one koje smatraju da u svemu treba da se izjednače sa muškarcima.

Nikola Tesla, naučnik iz Smiljana, objasnio je još u avgustu 1924. godine, u ekskluzivnoj izjavi “Galveston Daily News” zašto se nije nikada ženio.

Kako se navodi, Tesla je najpre istakao da je žena superiornija u odnosu na muškarca, ali da je to bilo nekad. Danas je, navodi naučnik, takva žena nestala, a na njeno mesto “došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu u tome da se što više izjednači sa muškarcem, odevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste”.

- Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene nadmeću sa muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspevaju da zauzmu njihovo mesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u zasenak predstavlja znak propadanja civilizacije – rekao je Tesla.

On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirisana i nadahnuta ljubavlju ženi, ali da su žene umesto pobednica postale žrtve.

- U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da postigne sve što želi. Žene suviše često zaboravljaju da ne mogu sve biti primadone i filmske zvezde – kaže Tesla.

Naučnik iz Smiljana istakao je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju.  “U toj matrijarhalnoj imperiji biće zavedena ženska pravila”, naveo je Tesla.

 

beogradnocu.com