Kolumne, vesti

Fred zbog karijere nije imao vremena za sastanke i upoznavanje, pa već šest godina plaća Lauru koja mu pravi društvo u krevetu i van njega.

Ko su muškarci koji plaćaju seks? BBC donosi zanimljiv tekst u kom istražuje zašto muškarci koriste usluge prostitutki.

Dok on priprema večeru, Laura sedi i smešeći se kaže da je odlično to što neko kuva za nju. Kao i svi drugi parovi, i oni imaju uspone i padove. Ali oni nisu poput većine parova. Fred zbog karijere nije imao vremena za sastanke i upoznavanje, pa već šest godina plaća Lauru koja mu pravi društvo u krevetu i van njega.
"Prvi put smo se našli na internetu, putem oglasa", kaže Fred, koji je u penziji. "Pitao sam je da li bi želela da provede noć sa mnom u hotelu".

Danas se tako dobro poznaju i imaju poverenja jedno u drugo da Fred novac uplaćuje na njen račun, putem interneta, i pre nego što se vide. Fred živi u zabačenom ruralnom području, godinama je radio puno radno vreme, karijera mu je bila na prvom mestu, pa pošto, kaže, nije imao vremena da upoznaje ljude, odlučio je da plati za seks.

"Nije samo ni pitanje seksa, koliko je želja da pored sebe imate ženu", kaže on. Laura i Fred se često viđaju i kao prijatelji. Ona ide sa njim i na godišnji odmor, ali Fred joj i tada plaća za usluge. Na pitanje da li mu smeta da Laura viđa druge klijente, kaže: "Ne, to je njen posao".

idealan-dan-za-seks-je

Robert je bio u braku godinama. "Ja sam vrlo seksualno aktivan muškarac, a završio sam u braku sa ženom koja nije stvarno uživala u seksu, čak ni kad je u pitanju grljenje, ljubljenje... Moja žena je sjajna osoba, odličan partner, odlično se slažemo u svemu, osim u krevetu", priča on. Umesto da odustane od braka, što mu je nekad prolazilo kroz glavu, odlučio je da plati za seks.

I dok Robert plaćanje za seks vidi kao način da očuva svoj brak, Grejem u svojim 30-tim, kaže da na taj način želi da izbegne ulazak u dublje veze.

Ranije nije ni pomišljao da bi ikad u životu mogao da plati za seks. Sve se promenilo jednog vikenda u Amsterdamu, dok je sa društvom koje je tek upoznao šetao mračnim ulicama grada. Prišla im je devojka i ponudila im svoje usluge. Mladići koji su bili sa Grejemom su je odbili, ali ona je pozvala njega.

"Nisam video nijedan razlog zašto ne bih prihvatio njen poziv", kaže on. Proveli su pola sata zajedno. "Bilo je neverovatno. Čak i romantično", priča Grejem. Razmišljajući o prethodnim vezama i bolnim raskidima, on se zapitao: "Možda možete platiti i imati sve one neverovatne trenutke spontano, u pola sata".

Deo Amsterdama u kom se nalazi ulica crvenih fenjera je najpoznatije mesto u Evropi gde možete platiti za seks.

seks-1

Sajmon je stidljiv čovek i uvek je imao poteškoće kada su u pitanju sastanci sa ženama. Nevinost je izgubio u 29. godini - plativši za seks. Ali, nikad nije bio srećan zbog svoje odluke. "Pročitao sam na internetu da to nije dobro za emotivno stanje žene", kaže Sajmon. To ga svejedno nije zaustavilo da redovno posećuje istu ženu poslednjih nekoliko godina.

"Imam jak seksualni nagon. Ako nemam seks neko vreme, osećam se grozno. I fizički." Sajmon voli da viđa istu ženu, jer je sa njom opušteniji, nego što bi bio sa nekom novom. Tokom poslednjih nekoliko godina je imao i nekoliko devojaka i dok je bio u tim vezama, nije posećivao prostitutke. Nada se da će jednom biti u drugoj vezi. Za Roberta, seks nije samo stvar intimnosti sa nekom osobom. On za seks plaća kako bi zadovoljio svoje fantazije. Sebe opisuje kao "egzibicionistu" i "voajera".

seks

Brajan ima 50 i srećno je oženjen, kaže. Za seks je počeo da plaća nedugo pošto je upoznao svoju ženu. Kaže da seksu u braku nedostaje "malo uzbuđenja". "Možda su me razmazile neke žene sa kojima sam bio pre braka. Seks sa nekima od njih je bio veoma dobar. Seks u mom braku nije toliko dobar", kaže on.

Brajan kaže da vodi dvostruki život. Njegova porodica ne zna da on posećuje prostitutke.

"Ne mislim da bi bili srećni da to saznaju, to nije nešto što osoba koja drži do sebe radi", kaže Brajan.

 

beogradnocu.com