Poznati, vesti

Slavni francuski glumac Žerar Depardje (Gérard Depardieu) sutra stiže u jednodnevnu posetu Srbiji i sastaće se sa premijerom Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim.

Ministar Ivan Tasovac prvo će odvesti glumca u posetu Jugoslovenskoj kinoteci i Beogradskoj filharmoniji. Zatim Žerarda uzima pod svoje gradonačelnik Siniša Mali koji će biti domaćin čuvenom glumcu, a pre samog opuštanja u gastronomiji naše prestonice, upoznaće ga sa projektom "Beograd na vodi".

Kako saznajemo, kasnije će boravak u Beogradu Depardje iskoristiti i da uživa u čarima Skadarlije i oseti duh naše prestonice. Možda Depardje završi i u nekoj popularnoj kafani... Uostalom, sve je moguće, a nadamo se da će mu boravak u našeg gradu prijati.

Inače, Depardje se pre dve godine odrekao francuskog državljanstva, preselio se u Belgiju, a 2013. godine je dobio i počasni ruski pasoš. Prošle godine je posetio Crnu Goru, sastao se sa predsednikom Milom Đukanovićem i dobio zvanje ambasadora crnogorske kulture.

 

beogradnocu.com