Kolumne, vesti, Žene

10 lakih saveta kako da vam bude lepše. Ovi saveti potiču iz Feng Šuia, ali ih preporučuju i oni koji to ne znaju jer su vrlo delotvorni.

1. Manje je više: održavajte stan urednim i bez nepotrebnih hrpa stvari. Osvrnite se oko sebe, sve što više nema upotrebnu vrednost, čemu je istekao rok trajanja, sve što dugo niste koristili i sva je prilika da i nećete – izbacite napolje!
2. Ključ je u bojama: važno je da ste okruženi bojama koje volite i koje vam podstiču pozitivno raspoloženje. Bez obzira da li su to boje zidova, nameštaja ili detalja.

10 lakih saveta kako da vam bude lepse1

3. Voda je dobra: voda je drevni simbol bogatstva i blagostanja! Protočna voda (fontane) budi vašu kreativnost.
4. Svež vazduh isceljuje: ustajao vazduh veoma šteti vašoj energiji! Otvorite prozore što češće, provetrite životni prostor. Ovo je posebno važan princip jer svež vazduh isceljuje.

10 lakih saveta kako da vam bude lepse.jpg1

5. Biljke u dom unose smirenost: biljke nisu samo deo dekora i lep detalj. One unose smirenost i snažno pročišćavaju vaš dom, vršeći konverziju loše u pozivnu energiju.
6. Ogledala dodaju prostor: ogledala daju iluziju većeg prostora. Posebno su delotvorna u hodnicima i mračnim delovima vašeg doma jer prikupljaju svetlost.

7. Stavite sat pravilno: neka vam sat stoji u kuhinji ili dnevnoj sobi, nikad u hodniku ili spavaćem delu. Neka ne stoji nakrivljeno!
8. Čistite svoj dom: tako ćete obezbediti nesmetan protok energije. Naravno, time ćete se osećati ugodnije jer energija koja nas okružuje direkno utiče na kvalitet našeg života.

10 lakih saveta kako da vam bude lepse.jpg3

9. Spavaća soba je važna: energija spavaće sobe trebalo bi da umiruje i priziva. Izbacite sve tehnološke novotarije iz nje, ona je mesto za odmor i obnavljanje energije, kao i za bliskost ako su parovi u pitanju. Televizorima, kompjuterima, tabletima i sličnim aparatima nije mesto u njoj.
10. Neka kuhinja bude vedra: potrebno je da kuhinja bude svetla (u nedostatku prirodne svetlosti dobro je osvetlite veštačkim izvorima). Tople boje, pogotovo nijanse žute pokazale su se pravim izborom za ovo mesto od posebnog značaja u vašem domu.

Nije teško, a primetićete razliku momentalno!

 

Foto: Facebook

beogradnocu.com