Koncert, Najave, vesti

30 godina karijere Dragane Mirković - Kako je sve počelo.

3. oktobra u Kombank Areni u Beogradu očekuje vas spektakl svetskih razmera. Dragana Mirković, jedno od najvećih imena balkanske estrade, održaće koncert povodom 30 godina svoje karijere. A evo i kako je sve počelo...

dragana mirković (3)

Sve je počelo tako što je Dragana je pevala na jednoj svadbi, gde je njeno pevanje čuo istaknuti, sada već pokojni, kompozitor Novica Urošević i predložio joj saradnju, nakon čega su vodeći ljudi “PGP RTS” došli u kuću Draganinih roditelja predlažući im da njihova ćerka snimi ploču. Draganin otac Predrag bio je šokiran: “Pa ona još nije završila ni školu”.

"Sećam se kada sam ušla u studio, bio je ogroman, a ja - pravo dete. U farmerkama, patikama, kratke crne kose, bez trunke šminke. Kad sam ušla u studio, prepala sam se." prepričava Dragana i dodaje: "Kažu oni meni da stavim slušalice da puste matricu. Aca Radojičić je bio tonac. Pita me on "Mala, čuješ li ti dobro sa tim slušalicama" tek reda radi, a ja sam prvi put u životu imala slušalice na ušima. Čula sam bas gitaru, ali ne i ritam gitaru. Kad sam im rekla, oni su bili zapanjeni i pitala sam se šta li sam to lupila, a Aca mi kaže: "Mala, svaka čast kakvo uho imaš, ko te je takvu rodio? Prvi put imaš slušalice na ušima i znaš šta ti nedostaje. Mnogi pevači godinama snimaju i to ne znaju!"."

dragana mirković (2)

Za samo četiri dana je snimljena cela ploča "Imam dečka nemirnog", gde pored naslovne kompozicije postoje i numere "Hej, mladiću, baš si šik", "Tebi treba žena kao ja", "Plava haljinica" i "Uteši me, tužna sam".

Prošlo je dva meseca i niko se nije javljao, a onda jednog dana dok je sa sestrom Dušicom peglala veš, čula je sa radija poznate taktove. To je bila njena pesma "Imam dečka nemirnog"! "Bio je to najveći šok u mom životu!" kaže Dragana. Naslovna numera sa albuma prvenca postala je veliki hit, a album je prodat u 160.000 primeraka! Dragana dobija nadimak po kojem je i danas znaju - "Luče iz Kasidola". Od ovog albuma počela je da se piše istorija - legenda o Dragani Mirković, koja traje već trideset godina.

Omot

 

Rezervišete vaše karte preko oficijalnog medijskog sponzora ovog spektakularnog koncerta - beogradnocu.com!

Karte za koncert su već u pretprodaji i kreću se od 1.000 do 2.200 dinara. Naime postoje karte od 1.000 dinara (nivo 400 II kategorija), 1.200 dinara (nivo 400 I kategorija), zatim 1.500 dinara (parter), 1.800 dinara (nivo 200 III kategorija), a tu su i one od 2.000 dinara (nivo 200 II kategorija) kao i  2.200 dinara (nivo 200 I kategorija). Cena karte za fan pit 2.000 dinara. Naravno, za one koji žele da iskuse svaki detalj ovog spektakla, tu je Vip loža sa 20 karata, 10 sedećih mesta i 10 stajaćih mesta, sa jednom flašom šampanjca Moet, jednom flašom viskija Johny Walker, jednom flašom vodke Smirnoff i 10 energetskih pića Red Bull iznosi 1.500 eura.

Plaćanje ulaznica je moguće izvršiti u gotovini ili preko računa, bilo da se nalazite u Srbiji ili u inostranstvu. Na svakih kupljenih pet karata i više, beogradnocu.com vrši besplatnu dostavu na teritoriji Beograda. Moguće je lično preuzimanje karata u filijalama beogradnocu.com ili dostava post - ekpresom u Srbiji ili inostranstvu. Pozovite naš korisnički Call Centar 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili rezervišite Online, na najjednostavniji način, ulaznicu za spektakularni koncert Dragane Mirković!

 

beogradnocu.com