Kolumne, vesti, Žene

4 razloga zasto žene varaju i ne kaju se. Varaju i muškarci i žene, ali iz različitih pobuda! Oni varaju radi seksa, a one jer im nešto ozbiljno nedostaje u braku ili vezi. Preljubu često prati kajanje. Brojna istraživanja, međutim, pokazala su da postoje 4 razloga zbog kojih žene varaju i ne haju!

1. Karta za izlaz iz lošeg braka: Ako u braku ili vezi vladaju loši partnerski odnosi, teška i napeta atmosfera, pa sve to još predugo traje uprkos što se žena dovija i trudi, to je ozbiljan razlog da se potraži neko drugi. Žene se ne odlučuju ni brzo ni lako na ovaj korak. Ali, ako nađu partnera koji im pruža razloge za smeh, to će im dati potrebnu snagu da se odluče da izađu iz veze koja ih obezvređuje i sputava.

4 razloga zasto zene varaju i ne kaju se

2. Zahlađenje odnosa: Partneri su se otuđili, ne primećuju jedno drugo, nisu zainteresovani za zajedničke teme...posledica je da seks vremenom bude sve ređi, a onda i potpuno izostane. To je razlog za prevaru bez kajanja! Ti me nećeš – ima ko hoće.

3. Posao kao prepreka: Partner radi „od jutra do sutra“, dolazi kasno s posla premoren i nezainteresovan. Ako ova praksa potraje to je jak razlog da zapostavljena žena bez trunke kajanja potraži utehu u tuđem zagrljaju.

4 razloga zasto zene varaju i ne kaju se.jpg1

4. Nevera kao osveta: Ona misli ili zna da je njen dragi našao zamenu za nju! Bez mnogo premišljanja odlučuje se na isti korak, po principu „oko za oko...“. Iako priznaju da im ta vrsta preljube ostavlja gorak ukus u ustima – ne kaju se ni za tren!

Ni istraživači koji su potpisali ove rezultate ne ulaze u dublju analizu razloga. Ipak, 2 000 žena je navelo svoje razloge za preljubu bez kajanja i ova 4 su ubedljivo na vrhu liste. Nije loše znati!

 

Foto: someecards.com, www.glamour.com, www.braintutorial.com

beogradnocu.com