Kolumne, Razno, vesti

5 korisnih saveta za savršenu negu kose.

Leto je počelo kao i sparine pa se i vi sami spremate za suočavanje sa toplotom. Imate spremne kreme za sunčanje, naočare i šešir. Ali šta je sa vašom kosom? Istina je da se vaša kosa leti ošteti - izlaže se suncu, morskoj vodi i naravno tu je i velika vlažnost vazduha. Svi ovi razlozi vode oštećenju vaše kose, tako da je malo nege neophodno.

1. Izbegavajte mnogo kozmetičkih preparata. Sunce već dovoljno isušuje vašu kosu, tako da dobro razmislite da li ćete je hemijski tretirati preko leta. Ukoliko želite da promenite boju kose, gledajte da to uradite makar mesec dana pre letovanja.

2. Koristite balzam. Balzam će dodatno nahraniti vašu kosu. Nađite odgovarajući za vaš tip kose.

3. Izbegavajte presu i figaro. Sunce već dovoljno oštećuje vašu kosu, tako da izbegavajte aparate koji mogu da je oštete, kao što su presa, figaro, pa čak i sam fen. Leti je uvek bolje, ukoliko imate vremena, da pustite kosu prirodno da se osuši.

4. Kontrolišite kosu. Leti zbog sparine vaša kosa je dodatno suva i nakostrešena. Gledajte da je obuzdate tako što ćete je na zanimljiv način pokupiti u rep ili punđu.

5. Pijte dosta tečnosti. Voda je jako bitna za vaš organizam. Vašem organizmu je potrebna voda, pogotovo leti, a to se odnosi i na vašu kosu.

 

beogradnocu.com