Kolumne, vesti, Žene

5 najgorih tipova svekrva.

Večiti sukob između snaje i svekrve svima je poznat. Psiholozi objašnjavaju da se u osnovi ovog problema nalazi borba između majke i ljubavnice oko sina, odnosno partnera. Postoje razni tipovi svekrva, a mi za vas izdvajamo one najgore:

1. Saveznica - Ona će vas kupiti svojim mladalačkim stavovima i spremnošću da se druži sa vama, a uskoro će preko vas početi da manipuliše vašom vezom. Ne sklapajte pakt sa partnerovom majkom!

2. Sveznalica - Ona će postepeno, čak i neprimetno uspeti da vam stalno nameće svoje mišljenje i utiče na vaše samopouzdanje. Ne dozvolite joj da pređe granice pristojnosti!

3. Rezervisana - Iako ste prisutni ona razgovara samo sa svojim sinom i povremeno vam uputi par stereotipnih rečenica. Njena distanca uznemirava. Često je posledica straha da će izgubiti sina.

4. Zla maćeha - Ona se trudi da mu dokaže kako vi sve radite pogrešno. Ona uživa dok vas kritikuje. Bitno je da vaš partner stane na vašu stranu.

5. Večita žrtva -  Ona bi najradije svakodnevno dolazila da vam pegla, kuva i pomaže. Ukoliko je odbijete, razboleće se ili će postati depresivna. Zapravo najveći manipulator od svih navedenih.

 

Foto: grandparents.com

beogradnocu.com